0 In happy food/ uitgetest

Uitgetest: Pa’lais vegan cheese spread

Deze blogpost bevat een gekregen product.

Foto via Alice Bown

Bio vegan smeerkaas

Ik kreeg een pakketje aan huis geleverd van Pa’lais (snap je ‘m?  Pas de lait? ;-)) vegan cheese spread.
De ontwikkelaar, Laurent Jadot, kwam de spreads zelf voorstellen en sprak met veel passie over het product en veganisme. Ik ben vegetariër maar geen veganist. Toch gebruik ik altijd plantaardige melk i.p.v koemelk en probeer ik ook op mijn boterham vaak voor plantaardig beleg te gaan.

De Pa’lais vegan cheese spread werd in België ontwikkeld en is volledig bio. Het is een spread die zonder melk en lactose wordt gemaakt. In plaats daarvan wordt het gemaakt van vers gemalen biologische cashewnoten en amandelen. Het product wordt gefermenteerd volgens traditionele kaasbereidingsmethoden.

Je kan de spread op je boterham smeren zoals een smeerkaas. Maar je kan er nog veel meer mee doen. Groenten vullen, gebruiken in ovenschotels, als dip, als saus bij je pasta, … De mogelijkheden zijn eindeloos.

Kinder than cheese

Je kan het niet onder stoelen en banken steken dat de zuivelindustrie belastend is voor het milieu en niet diervriendelijk is. Daarom besloot Laurent om de traditionele methodes en technieken te gaan herdenken, en zo een vegan alternatief op de markt te brengen dat zowel lekker is als duurzaam en gezond.

Hij wilt zich hierbij niet enkel richten op veganisten en personen met een lactose-intolerantie, maar ook op personen die bewuste voedingskeuzes willen maken.

Foto via Alice Bown

4 diverse smaken

Het gamma bestaat uit 4 smaken:

  • Pa’lais Blanc
  • Pa’lais Vert met komkommer en bieslook
  • Pa’lais Jaune met mango en chili
  • Pa’lais Mauve met veenbessen en kaneel

Ik gebruikte de Pa’lais Blanc als dip, de Pa’lais Vert als smeerkaas op mijn boterham met een tas soep bij, de Jaune aangelengd met wat water als saus bij pasta van zoete aardappel en de Mauve op een wrap. Heerlijk allemaal! De Vert en Jaune zijn mijn favorieten. Maar ik vind ze allemaal zeer lekker. Oprecht fan van de producten!

Foto via Alice Bown

Praktisch

Je vindt de spreads bij verschillende biowinkels. op hun website kan je bekijken waar je ze kan vinden in je buurt. De adviesprijs is 5,90 euro.

Kiezen jullie soms voor plantaardig broodbeleg?

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply