0 In happy life

10 voordelen van een gezonde levensstijl die ik zelf echt merk

Sporten en gezond(er) eten brengt heel wat voordelen met zich mee. Hieronder som ik de voordelen op die ik de voorbije maanden echt heb gemerkt. Veel voordelen zijn gewoon logisch en zullen jullie zeker al kennen.


1) Meer variatie in het eten. 
Toen ik nog niet veel aandacht besteedde aan wat ik at, koos ik vaak voor een snelle oplossing. Zo kocht ik bijvoorbeeld als middageten op het werk een brood en legde ik een pak kaas in de koelkast. Een hele week bokes met kaas dus. Saai! Wanneer je je maaltijden beter gaat plannen ga je ook voor veel variatie zorgen in je eetpatroon. Soep, slaatjes, eimuffins, volkorenbroodje, … Elke dag iets anders om naar uit te kijken bij de lunch.


2) Je voelt je beter in je vel.
Voor ik begon te sporten merkte ik dat mijn jeans steeds strakker begon te zitten. Echt niet aangenaam! Het trekt en het spant terwijl je achter je bureau zit, bah. Eenmaal je begint gezond te eten en te sporten merk je het verschil snel aan je jeans. Het kan zijn dat je niet onmiddellijk verschil ziet op de weegschaal, maar je voelt het zeker aan je kleren en voelt je zo beter in je vel. En zo groeit je zelfvertrouwen ook nog eens!


3) Meer energie.
Zo ging ik vroeger bijvoorbeeld vaak buiten adem de trap op terwijl ik dit nu gewoon al huppelend en fluitend doe. 😉 Ook geniet ik veel meer van de wandelingen met Mica. Vorig jaar merkte ik dat ik vaak traag wandelde, dat ik er geen zin in had en het meer een klusje begon te vinden. Maar na een tijd gezond leven krijg je veel meer energie waardoor je ook veel meer plezier haalt uit de wandelingen. En bovendien ben je niet meer buiten adem bij een bergop in het bos. 😉


4) Een betere conditie.
Van sporten krijg je natuurlijk een betere conditie, wat zeer gezond is. Ik had nooit kunnen denken dat ik ooit meer dan 10 km zou kunnen lopen. Een conditie is iets dat je snel opbouwt, ook als je maar elke dag een half uurtje beweegt. Je zult heel snel verbetering merken!


5) Sterker in het dagelijkse leven.
Naast een betere conditie in het dagelijkse leven merkte ik ook dat ik sterker werd. Zo kon ik vroeger geen nieuwe fles water op de waterkoeler zetten, terwijl dit nu wel lukte. Ook als je met zware objecten moet sleuren gaat dit veel vlotter.


6) Je leert nieuwe mensen kennen bij het sporten.
Tijdens de groepslessen leerde ik nieuwe mensen kennen met dezelfde interesses, nl. sporten en een gezonde levensstijl. Heel fijn want zij motiveren ook om door te zetten en delen lekkere gezonde receptjes met jou.


7) Minder vaak ziek.
Vroeger had ik vaak verkoudheden of een keelontsteking. Bijna maandelijks had ik een zere keel. Sinds ik gezonder eet ben ik niet meer ziek geweest sinds juni. Tot deze week want zit nu met een snotvalling en zere keel. Zou het ongezonde feesteten er voor iets tussen zitten? Wie weet. 😉


8) Een beter humeur.
Sporten werkt echt als een uitlaatklep voor mij tegen stress. Dat had ik het voorbije jaar wel nodig. Zo ging ik ook vaak direct na het werk sporten. Soms heb je echt geen zin om te gaan maar achteraf ben je echt trots en voel je je zoveel beter!


9) Een betere nachtrust.
Sporten geeft je zoals hierboven vermeld meer energie, maar eenmaal je in je bed kruipt val je ook veel sneller in slaap. Ik geniet van een heerlijke nachtrust na een vermoeiende work-out.


10) Je leert nieuwe producten kennen.
Kokosolie, goji-bessen, kaki-vrucht, kokosbloesemsuiker, … Een jaar geleden had ik van deze dingen nog nooit gehoord. Bij het zoeken naar inspiratie en gezonde recepten kwam ik steeds nieuwe ingrediënten tegen die ik ook wel eens wou uitproberen. Zo leerde ik veel nieuwe dingen kennen. Ik vind het ook een leuke uitdaging om een recept te vervangen door een gezondere variant, bv. tagliatelle van courgette, pizza van aubergine, … Natuurlijk eten we ook nog gewone pasta en pizza, maar afwisselen is fun!

Next up: tips om het sporten en gezond eten vol te houden.
Als jullie nog vragen hebben, shoot! 🙂
Liefs,
Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply