0 In happy life

Zelf de batterij vervangen van je gsm

apple-iphone-smartphone-desk

Batterij aan vervanging toe

De batterij van mijn iPhone was de laatste tijd echt verschrikkelijk. Ik heb mijn gsm nu ongeveer 2,5 jaar maar na 1,5 jaar begon de batterij al kuren te hebben. Als ik wandelde in de kou viel hij gewoon uit. Een tijdje later viel hij gewoon uit als ik onder de 45% batterij zat. Zolang ik mijn 4G niet opzette bleef hij aan. Niet zo handig maar ik kon tenminste nog gebeld worden. Maar de laatste weken werd het erger en erger. Eenmaal aan 70% viel de gsm gewoon uit, 4G aan of niet… Dus ik moest de hele tijd overal mijn oplader meenemen en was buiten bijna nooit bereikbaar. Gedaan ermee. Ik besloot om een nieuwe iPhone te kopen maar mijn collega kwam ineens met het idee om de batterij te vervangen. Hij had dit al meerdere keren gedaan en het was telkens succesvol gelukt. Ok, let’s go for it! Als het lukt heb ik een 800 euro uitgespaard en als het niet lukt, tjah, dan koop ik een nieuwe zoals ik van plan was.

Gsmbatterij.be

Gsmbatterij.be / Gsmoplader.be had me al een tijdje geleden gecontacteerd om hun diensten uit te testen. Nu kwam het echt van pas dus besloot ik om hen terug te contacteren. 2 dagen later vond ik de nieuwe batterij al terug in mijn brievenbus.

Zo gaat het in zijn werk

Bij je batterij moet je ook enkele tooltjes bestellen die je nodig hebt om het scherm los te maken, de batterij eruit te halen, … Denk aan een zuignap, tang, … allemaal in het mini. 🙂

Eerst werd het scherm dus verwijderd. Hier moet je al oppassen dat het niet breekt. Doe dit dus heel voorzichtig. Dan werd de oude batterij verwijderd. Deze zat bij mij heel vast. Het heeft even geduurd vooraleer ze eruit kwam. Dit lukte niet 100% met de tooltjes maar is uiteindelijk toch gelukt. Tijd om de nieuwe batterij te installeren en te testen of de gsm werkt. En ja, hij werkte! Maar we zagen bovenaan een klein grijs balkje. Ergens was een slechte connectie of een vuiltje. Na meer dan 3x opnieuw proberen bleef het balkje maar het was al minder fel. Heel raar. Ik besloot dat ik het balkje niet erg vond, je zag het echt bijna niet dus het stoorde mij niet. De gsm werd weer gesloten en je ziet helemaal niet dat deze ooit is open gedaan. All credits voor mijn collega!

‘S avonds laadde ik de gsm op en merkte ik dat het balkje nog nog minder fel geworden was en de volgende dag was het zelfs verdwenen! Gisteren deed ik een hele dag met mijn batterij en is hij geen enkele keer uitgevallen. Hoera!

Ik ben dus superblij dat ik dit eerst geprobeerd heb ipv direct een nieuwe iPhone te kopen. Veel centjes uitgespaard en de afvalberg is weer wat kleiner. Ik kan het dus zeker aanraden.

Mijn tips voor het vervangen van een batterij

  • Maak zeker een back-up van je gsm (foto’s, contacten, apps, …) Uiteindelijk had het vervangen van de batterij geen invloed op mijn gsm maar ik heb dit toch maar gedaan om zeker te zijn. Begin op tijd aan je back-up, het overzetten van mijn 11.000 foto’s heeft zo’n 3 uur in beslag genomen. 😉
  • Vraag bij je vrienden eens rond of iemand al een batterij heeft vervangen. Durf je het zelf aan? Op YouTube vind je heel wat filmpjes hoe je dit juist doet.
  • Zoek een filmpje voor jouw model van gsm want soms is dit wat anders afhankelijk van het model.
  • Vergeet bij je batterij ook niet de tooltjes te bestellen.
  • Een klein borsteltje is ook handig om de binnenkant eens proberen te maken. Dit zat niet bij de tooltjes.
  • Ga voorzichtig aan de slag.

Ik wou jullie graag deze tip meegeven vooraleer je veel geld uitgeeft aan een nieuwe gsm. Vroeger wist ik zelfs niet dat je zelf de batterij van een iPhone kon vervangen dus heb weer wat bijgeleerd. 🙂

Hebben jullie soms ook problemen met de batterij van je gsm? Ooit al eens een batterij vervangen?

Liefs,
Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply