0 In happy life/ reizen

Berlijn – geniet aan het meer en sluip een verlaten pretpark binnen

Onlangs bezochten we Berlijn voor de eerste keer. Het was een heerlijke week vol vintage, lekker vegetarisch eten, shoppen, rommelmarkten bezoeken, … Echt, ik vond het een geweldige stad!
De komende blogposts zal ik mijn favoriete adresjes delen voor:

  • Leuk dingen om te doen
  • Vintage
  • Lekker vegetarisch eten
  • Shoppen
  • Rommelmarkten
  • Onze Airbnb
  • Algemene tips
Zomers genieten aan het meer
De eerste dag van onze vakantie was het heel warm in Berlijn. We besloten om de week lekker ontspannen te starten en gingen naar het meer.
We kozen voor ‘Grunea’, heel makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.
De Langer See is een heerlijk meer met veel inhammetjes waar je rustig kan liggen en makkelijk het water in kan. Opgepast, niet verschieten want je ziet er ook wel enkele nudisten rondlopen. 😉
Je zwemt er tussen de bomen, naast de eenden, we zagen zelfs enkele zwanen voorbij zwemmen… Echt zalig op een zomerse dag!
Je kan ook naar het officiële ‘Strandbad’ gaan iets verderop waar ze ligstoelen en parasols aanbieden, maar je moet er dan ook 8 euro voor betalen.
Berlijn is een heel hondvriendelijke stad. Veel baasjes gingen dus ook met hun hond naar het meer en zwommen er samen in. Wat leuk! Op dat moment wou ik dat Mica erbij was. 🙂
Hoe geraak je er?
Neem de S-Bahn naar Grünau. Daar neem je tram 68 richting Strandbad. Stap 1 of 2 haltes verder af voor een rustige locatie. Je kan er ook heerlijk fietsen, dus als je een fiets terug beschikking hebt, zeker meenemen!

Neem foto’s in het verlaten pretpark Spreepark

Langs de oevers van de Spree vind je het verlaten pretpark ‘Spreepark’. Het pretpark ging failliet en sloot de deuren in 2001. Sindsdien heeft de natuur het stilletjes aan overgenomen. Het park is heel bekend en iedereen wil er dan ook graag een kijkje nemen. Voor de bewakers is het dan ook heel gewoon dat ze toeristen zien rondneuzen in het park.
Wij slopen het park binnen langs de achterkant, langs de kant van de Spree en bleven ook meer in het achterste gedeelte van het park. We hebben gelukkig ook geen bewakers gezien. Mijn vriend klom over het hek en ik kroop door een gat dat al door een vroegere bezoeker was gegraven.

Op andere blogs heb ik gelezen dat als je betrapt wordt je gegevens worden genoteerd en je gevraagd wordt om je foto’s te verwijderen. Héél soms las ik dat je een boete krijgt. We hebben de kans gewaagd en enkele leuke foto’s kunnen maken zonder betrapt te worden.

Ik vond het echt een supertoffe en toch wel spannende ervaring. Echt een aanrader! We hebben niet heel het park bezocht omdat ik toch wel mijn foto’s wou behouden maar bij een volgend bezoek aan Berlijn gaan we zeker nog eens terug!

Hoe geraak je er?
Neem de S-bahn naar Treptower Park en blijf langs de rechtse kant van het water. Stap de grote baan af die langs het water loopt. Na een kwartiertje – 20 minuten stappen zie je aan de linkerzijde een weggetje waar ook vooraan een houten bord stond. Op het einde van de weg kom je aan het Spreepark en langs de linkerkant kan je makkelijk rond het park lopen. Zo kan je al eens kijken of je geen bewakers ziet en een goede insluiproute zoeken. 🙂

 

 

 

 

 

 

In mijn volgende blogpost deel ik nog andere leuke dingen om te doen.
Krijgen jullie al zin in een tripje Berlijn? 🙂
Liefs,
Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply