0 In happy life/ reizen

Berlijn – hardlopen op het Tempelhof, bezoek de East Side Gallery en RAW gelände

Naast ons bezoek aan het meer en het verlaten pretpark Spreepark vind ik deze dingen ook echt de moeite.

Ga hardlopen op het Tempelhof

Ons Airbnb appartement was gelegen in Kreuzberg. In een volgende blogpost deel ik zeker het appartement met jullie want ik vond het de ideale uitvalsbasis om Berlijn te ontdekken.
Mijn loopschoenen gingen natuurlijk mee op vakantie en ik was dus naar een leuk park op zoek om te gaan lopen. Ik zag op Google Maps dat de parken in de buurt redelijk klein waren, en niet echt ideaal waren om te lopen. Ik ontdekte het grote domein van Tempelhof op de kaart en was er zeer benieuwd naar. Het was vlakbij ons appartement, dus trokken we op een ochtend onze loopschoenen aan en gingen op zoek.

Het Tempelhof is een voormalige luchthaven die sinds 2008 niet meer in gebruik is en omgedoopt werd naar het Tempelhofer Park. Je kan je dus voorstellen dat het een reusachtig domein is. Ondertussen kennen de Berlijners het domein goed en komen ze er fietsen, lopen, rolschaatsen, … Je kan er sporten, picknicken, barbecuen, … Ook werden er 2 stadstuinen aangelegd vol bloemen, kruiden, groenten, … Je vindt er ook een hondenweide, dus ook weer leuk om je hond lekker los te laten lopen.

Ik ging er tweemaal lopen en vond het héérlijk! Echt een gevoel van vrijheid op zo een grote vlakte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek de East Side Gallery

Als je met de metro aankomt in de wijk Friedrichshain zie je aan de linkerkant de East Side Gallery. Het is het langst bewaarde stuk muur. De restanten werden door kunstenaars beschilderd met graffiti. Zeker de moeite om eens langs te lopen.

Hoe geraak je er?
Neem de U-Bahn naar Warschauer Strasse.

 

 

 

 

 

 

 

RAW Gelände & Neue Heimat

Het RAW Gelände is een voormalig fabrieksterrein waar nu verschillende bars, clubs, terrasjes te vinden zijn. Het is een groot, ruw domein met veel charme. Op het terrein Neue Heimat was er op het moment van ons bezoek een vijfdaags festival met activeiten zoals yoga, meditatie, … Er worden ook soms optredens georganiseerd. Neem zeker eens een kijkje op hun Facebookpagina om te kijken wat er te doen is wanneer jij in Berlijn bent.
Op dit terrein vindt er ‘s zondsags ook een (kleine) rommelmarkt plaats.

Hoe geraak je er?
Neem de U-bahn naar de Warschauer Strasse. Het domein bevindt zich aan de rechterkant na 5 minuutjes lopen.

 

 

 

 

 

 

Liefs,
Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply