0 In happy life/ reizen

Berlijn – Het vegan walhalla

Sinds bijna 2 jaar eet ik geen vlees meer. Sinds 2 maanden ook geen vis of schaaldieren meer. Niet altijd gemakkelijk om nog op restaurant te gaan. Vaak krijg je gewoon een slaatje met geitenkaas, een wokgerecht of soms staat er zelfs niets vegetarisch op de kaart.

Berlijn was de eerste stad waar we zonder veel te moeten zoeken steeds iets vegetarisch konden eten. Zelfs iets megaheerlijk vegetarisch! In elke straat vond je wel een vegetarisch/vegan restaurant. Maar ook clean eating wordt hoog in het vaandel gedragen in deze stad! Lekkere gezonde ontbijtjes, lunch, … We hebben een hele week echt heerlijk gegeten!

Knofi
Toen we maandagavond laat aankwamen op ons appartement, verwachtten we niet dat we nog ergens gingen kunnen eten. We trokken toch even naar buiten om de buurt te verkennen en tot onze verbazing waren er nog veel terrasjes open. Het was ook heel mooi weer die dag geweest en nog lekker warm dus we konden op een terrasje zitten.

1 straat verder kwamen we een gezellig Turks restaurantje tegen. Ze bieden hier o.a. vegetarische en vegan gerechten aan. De Knofi teller is een echte aanrader!

Bergmannstrasse 98
Kreuzberg

 

The Bowl
Bij The Bowl kan je een hele dag terecht voor een lekker ontbijt (pas vanaf 10u), een lekkere lunch of heerlijk diner. Alles wordt geserveerd in, je raadt het al, een bowl. Het is een clean eating restaurant waar je suikervrije, glutenvrij bowl met veel liefde wordt geserveerd.

We hebben er 2x gegeten. Eenmaal het ontbijt en de tweede maal de lunch.
Het ontbijt was echt heerlijk. Ik nam de overnight oats en mijn vriend het bananenbrood.
Het is een grote portie met lekker veel fruit.

Als lunch hebben we de Falafel bowl en de Italiaanse bowl genomen. De falafel was erg lekker maar het mocht iets meer falafel zijn voor mij. 😉 De Italiaanse bowl was onder andere met courgetti, ook super!

Warschauerstrasse 33

 

 

 

 

 

 

 

Veganz
The Bowl bevindt zich net boven de veganistische supermarkt ‘Veganz’. Mocht er zo’n supermarkt bij ons thuis bestaan, ik ging er denk ik elke week onze boodschappen doen! Gewoon door de verschillende gangen lopen en ontdekken wat ze in hun assortiment hadden was al een plezier op zich. Ik kocht er lekkere raw tussendoortjes die je vaak ook in Nederland ziet maar hier in België nog niet gemakkelijk vindt. De Roo’bar en Nakd (was al op toen ik de foto trok :-)) vond ik onlangs wel terug bij de Carrefour Express in het station van Brussel-Zuid, joepie! Mica kreeg ook een vegan botje. Ze heeft het begraven in de tuin dus misschien was ze toch niet zo’n fan. 😉


Warschauerstrasse 33

 

Let it be
Bij Let it be kan je terecht voor pannenkoeken, heerlijke burgers of een lekker drankje. Alles is er vegan. Wij namen allebei een burger en deze waren echt GROOT en super lekker! We namen er ook nog de potato wedges bij die werden geserveerd met vegan mayonaise & ketchup, maar eigenlijk was dit echt te veel. Zo’n grote portie!
Je moet er wat langer wachten dan bij andere resto’s maar dit komt omdat ze met verse producten werken, en het is het echt wel waard.
Je bevindt je er in een heel leuk interieur vol hout, leuke accessoires, … Tijdens het wachten kan je ook even in de boeken over een vegan lifestyle neuzen.

Treptowerstrasse 90

 

 

 

 

 

New Deli Yoga


Ook bij New Deli Yoga was het interieur geweldig. Weer heel minimalistisch met veel hout.
Mijn vriend nam er het auberginetorentje en ik de sandwich met gerookte tofu. Allebei heerlijk!

Falckensteinstrasse 37

 

 

 

California Pops
We hadden nog zin in een klein dessertje en gingen daarom langs bij California Pops voor een organisch ijsje. Je vindt er allerlei waterijsjes maar ook met chocolade. Ideaal dessertje!


Falckensteinstrasse 4

Kauf dich Glücklich
Na een dagje winkelen in Prenzlauerberg hadden we zin in iets zoets voor we terug naar het appartement gingen. We gingen langs bij Kauf dich Glücklich. Hier kan je op het terras genieten van een wafel of lekker ijsje. De wafels vond ik wat tegenvallen maar het ijs was er wel heel lekker.
Op de eerste verdieping vind je er ook hippe kledij en schoenen.
Een leuke plaats om even bij te komen van het vele winkelen. 🙂

Oderbergerstrasse 44 (Prenzlauerberg)

 

 

 Gewoon voor het eten alleen zie ik me wel in Berlijn wonen. Ik krijg al terug heimwee. 🙂

Liefs,
Sarah
You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply