0 In happy life/ reizen

Bongobon Honden welkom – Mooi Veluwe

Vorig weekend gingen we richting Nederland, naar de Veluwe. Ik had nog een Bongobon Honden Welkom liggen die dringend eens op moest (en ik heb er nog eentje liggen, jeej :-)).
We kozen het Hampshirehotel Mooi Veluwe in Putten. Dit hotel sprak ons aan omdat het midden in het bos lag. Ook bevinden de meeste hotelkamers zich op het gelijksvloers, wat het ideaal maakt om even op het terras te zitten met je hond.

Mijn musthaves om met je hond op weekend te gaan:

  • Een opvouwbaar drinkbakje. Ik heb er eentje die je helemaal kan opplooien en toeritsen. Super handig.
  • Een gordeltje om haar op de achterbank vast te klikken.
  • Een beschermhoes voor de achterbank. De mijne komt van bij Blokker voor slechts 9,99€. Heel handig omdat je de hoes kan vastklikken aan de hoofdsteunen vooraan en achteraan. Veel handiger dan een deken te leggen dat toch altijd verschuift.
  • Vergeet ook niet: een deken voor je hond om op te slapen, speeltje, eten, eetbakje, snoepjes, hondenpoepzakjes, leiband (kort en flexi) en het paspoort van je hond. Ga ook na welke inentingen verplicht zijn in het land waar je op weekend gaat. Deze inentingen moeten meestal enkele weken op voorhand gebeuren.

We konden pas om 15u inchecken in het hotel dus zochten we een stadje dat we konden bezoeken op onze weg. Amersfoort leek mij wel tof.

Ik was sinds vorige week ook wat aan het opzoeken over ‘hondensteps’. Een step waar je je hond aan kan vastmaken om zo lekker samen te gaan steppen. Ik wou vroeger graag fietsen met Mica maar omdat ze zo ineens kan trekken was ik altijd bang dat ze mij ging omver trekken. Een step lijkt mij daarvoor veel veiliger. Je staat direct met beide voeten aan de grond.
In Amersfoort was er een stepverhuurder die ook hondensteps aanbood. Ik maakte een afspraak en kon die ochtend een step uitproberen samen met Mica.

Het steppen was echt super leuk! Mica was helemaal niet bang en was er onmiddellijk mee weg. Ze liep direct goed mee. Ze zag een kat en trekte, en je voelde het getrek niet echt op de step. Oef! Ik zie het dus helemaal zitten om een eigen step te kopen en binnenkort met Mica te gaan steppen. 🙂

Na het steppen namen we een kijkje in de winkelstraten van Amersfoort. Er was een tweedehandswinkel, running winkel, Body & Fit, Xenos, … allemaal in 1 straat! Waw, heaven! 😉
Echt gewinkeld hebben we natuurlijk niet gedaan, dat was ook niet de bedoeling met Mica erbij. Gewoon snel even rondkijken. 🙂 Nu bleek wel dat honden verboden zijn in de winkelstraten in Amersfoort! Wij trokken ons er niet te veel van aan, en er waren ook nog andere honden… Ik begrijp nog altijd niet dat zo’n verbod mag, maar kom.

Het zonnetje scheen en dus gingen we broodjes halen en aten deze op in een parkje dichtbij. Picknicken, altijd tof. 🙂

Daarna gingen we naar het hotel en maakten we al een grote wandeling. Bij het inchecken kregen we een speeltje + snoepjes. Altijd een toffe attentie. 🙂

Het hotel en de hotelkamer waren wel heel basic. Mijn liefde voor Airbnb groeit steeds meer. Ik zou nooit meer zelf een hotelkamer boeken. Maarja, als je nog 2 Bongobons hebt liggen. 😉
Als jullie trouwens Airbnbadresjes weten in België/Nederland/Duitsland/Luxemburg waar de hond ook is toegelaten, laat maar weten!
Het eten was trouwens wel heel lekker in het hotel.

Er waren jammer genoeg niet echt wandelingen aangeduid in het bos nabij. Dus maakten we zelf wandelingen met de hoop de weg niet kwijt te geraken. Mission accomplished. 🙂

Zondag ging ik ‘s morgensvroeg lopen met Mica. Het was al een hele nacht aan het regenen dus ik koos om op het fietspad te lopen ipv in het bos te gaan. Superrustige omgeving, geen mens te bespeuren. Vond het wel een beetje eng dat ik mijn gsm niet meehad. Ik loop gewoon met mijn gpshorloge. Volgende keer neem ik wel een tasje mee zodat ik mijn gsm ook kan meenemen in geval van nood. Je weet maar nooit. 🙂

Zijn jullie al eens op weekend of vakantie geweest met jullie hond? Naar waar? Vertel, vertel! 🙂

Liefs,
Sarah

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply