0 In happy life

Boost your positivity: show your morning

Beter laat dan nooit… Omdat oktober zo druk was had ik jammer genoeg geen tijd om blogs te schrijven voor #boostyourpositivity. Vorig jaar zag ik bij verschillende bloggers de tofste posts voorbij komen en wou dit jaar dus ook graag meedoen. Dus deze week wijd ik mijn blog helemaal aan Boost your positivity waarbij ik de verschillende thema’s elkaar laat opvolgen. Here we go!

Show your morning
Mijn ochtend verloopt vrij relax maar probeer me wel zo snel mogelijk klaar te maken. Ik start mijn werkdag om 07u dus ik sta meestal rond 5u30-5u45 op. Als ik mijn lunch en/of ontbijt nog moet klaarmaken sta ik dus wat vroeger op. Meestal probeer ik om de dag voordien alles klaar te zetten. Als ontbijt maak ik vaak overnight oats of chia pudding die ik de dag voordien al klaarmaak en een nachtje op mij staat te wachten in de koelkast. Ook mijn lunch probeer ik zo vaak mogelijk al klaar te zetten; een overschotje van de vorige dag, een slaatje, wokgroentjes, zelfgemaakte gezonde eiersla, … Iets gezond én makkelijk mee te nemen. Op zondag bak ik vaak iets gezonds dat ik een hele week als tussendoortje kan meenemen. Nog wat fruit/noten/stukjes groenten en mijn lunchpakket is klaar. 🙂 Preparation is key!
Ik geef de konijntjes eten en ondertussen gaat Mica ook buiten in de tuin. Nu ik zo vroeg start ‘s morgens kan ik met haar vaak een grote wandeling doen in de namiddag wanneer het nog klaar is. Zo kunnen we nog snel de velden of het bos in, véél leuker dan een avondwandeling op straat wanneer het al donker is…
Ik neem de fiets naar het station en de werkdag kan beginnen. Ik woon slechts 2,5km van het station maar nam tot voor kort toch bijna altijd de auto. Puur uit gemakzucht, geen zin om op een natte fiets te kruipen (we hebben geen garage), mijn zak vol eten mee te sleuren. 2 weken geleden had mijn auto een platte batterij en moest ik wel de fiets nemen. En sindsdien heb ik al alle dagen de fiets genomen! Very proud. 😉 Eigenlijk is het veel leuker. Geen stress om in de file te staan (in Asse kan dit op elk tijdstip ;-)), je hebt wat beweging en je ziet nog eens iets onderweg. 🙂 Het mooie weer van de laatste tijd zit er waarschijnlijk ook wel voor iets tussen, maar tot nu toe probeer ik vol te houden. Indien het eens hard giet ‘s morgens zal ik waarschijnlijk wel die dag de fiets aan de kant laten, but so far so good.
Hierbij nog enkele van mijn favoriete onbijtjes die je de dag voordien al kan klaarmaken. (klik op de foto voor het recept)
Havermoutpannenkoeken met yoghurt

 

Overnight oats

 Granola

Liefs,
Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply