2 In happy life

Een citytrip naar Porto

Midden juni zijn we een week naar Porto gereisd om de stad te ontdekken. We kozen met opzet 1 volledige week zodat we alles op het gemakje konden doen en niet van hier naar daar moesten rushen om alles gezien te krijgen. Achteraf gezien vond ik 1 week echt perfect om Porto te bezoeken.

Porto is een stad met vele heuvels, mooi aan het water, met vele lekkere vegetarische (!) hotspots, lekkere Porto (ofcourse), huisjes met de mooiste tegels maar ook mooie natuur in de Douro vallei en zelfs verschillende stranden.

Deze week wijd ik mijn blog volledig aan Porto. Zo ga ik nog dieper in op de vegetarische hotspots, de street art, leuke vintage shops, de Douro vallei, …

Maar nu neem ik je ook al mee naar Porto!

Wat te doen?

Street art spotten

In Porto vind je heel wat street art. Je kan er een street art tour volgen maar wij vinden het leuk om zelf op zoek te gaan naar de verschillende werken. Deze vond ik echt geweldig! Je vindt deze aan de overkant van de bekende brug, dichtbij het water. Ik wijd nog een apart blogpost aan street art in Porto.

Lekker vegetarisch eten

We hebben ZO lekker gegeten! Je vindt er doorheen heel de stad verschillende lekkere vegetarische en veganistische adresjes. En helemaal niet duur! Ook hier schrijf ik natuurlijk nog een aparte blogpost over. 🙂

Wandelen of chillen in de vele parken

Er zijn heel wat verschillende parken in Porto. Kleine en grotere. Je komt deze sowieso tegen wanneer je door de stad wandelt. Heerlijk om even van de schaduw te genieten op een bankje, een boek te lezen of gewoon even door te wandelen.

Naar het strand

Je hebt verschillende stranden aan de rand van Porto. Wij gingen naar Matosinhos.

Ons plan was om met het toeristisch oude trammetje (het gele) hier naartoe te gaan maar er stond superveel volk te wachten. We zouden dus op de 2de tram moeten wachten.

Onze Airbnbhost gaf ons bij aankomst de tip dat Uber vaak gebruikt wordt in de stad. Ik downloadde de app en we hadden enkele minuten later al een rit richting het strand! Dit kostte nog geen 8 euro en we waren er op een goeie 20 minuutjes.

Het was erg rustig op het strand (midden juni). Je kan er dus zeker genieten van een zalige strandwandeling of wat genieten van de zon. Strandstoelen heb ik er wel niet gezien dus hou daar rekening mee. 😉 Het water was ook wel koud. Pootjebaden ging zeker, zwemmen was wat koud. 😉

Vlakbij het strand heb je dan ook weer het grote stadspark waar je kan gaan wandelen.

Bezoek het fotografiemuseum in een voormalige gevangenis

Eerlijk gezegd bezoeken wij niet zo vaak een museum op reis (of in het algemeen). Het was eerder de locatie die me aansprak en dat dan nog gecombineerd met fotografie… Ik was verkocht. 😉

Het museum vindt plaats in een voormalige gevangenis. Het gebouw is dan ook supertof om eens te bezoeken. Ijzeren poorten, grote deuren, … Knap!

Proef Porto langs het water

Wees eens 100% toerist en ga Porto proeven langs het water. Je kan er verschillende kleine glaasjes bestellen met diverse smaken zodat je eens kan vergelijken.

Ik had nog nooit Porto gedronken dus was wel eens benieuwd om het te proeven op deze locatie.

Daguitstap met de trein naar de Douro vallei

Je kan een auto huren om de Douro vallei te bezoeken maar wij verkozen de trein. Je doet er wel 2u30 over maar zelfs de treinrit was echt al de moeite! Je rijdt nl. constant vlak naast de Douro. Echt heel mooi! Hier komt ook nog een aparte blogpost over online.

Spot de vele verschillende tegeltjes op de huizen

De huizen in Porto zijn ZO mooi! Veel van de huizen zijn betegeld met de mooiste tegels. Knap!

Ga vintage shoppen in de vele winkels

We waren heel blij dat we ook in Porto konden vintage shoppen. Er zijn heel wat kledingwinkels met toffe spullen en ook antiek/vintage winkels met deco en meubels. Hierover komt ook nog een apart blogpost online.

Bezoek 1 van de vele mooie gebouwen

Dat Porto mooi is had je ondertussen wel al door denk ik. 😉 Er zijn heel wat mooie gebouwen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zoals het Sao Bento treinstation waar je je ogen uitkijkt.

Wandel rond en geniet van de kleine straten

Probeer zoveel mogelijk te voet te doen en ga er misschien zelfs eens een tourtje lopen (wel veel hoogteverschil :-)). Zo ontdek je de mooiste straten. Geniet!

Zijn jullie al eens naar Porto geweest? Of staat het op jullie lijstje?

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Evi
  14/07/2019 at 13:53

  Wij trokken een paar jaar terug op citytrip naar Porto en genoten er toen met volle teugen van!

  • Reply
   Sarah
   15/07/2019 at 09:34

   Oh zalig hé!

  Leave a Reply