0 In happy life

Event: Art Truc Troc & Design 2019

Ik ontdekte net dit fijn event dat ik graag met jullie wil delen; Art Truc Troc & Design dat dit weekend in de Bozar plaatsvindt. Het wordt in samenwerking met het Cultureel Centrum Wolubilis georganiseerd waarbij ruil, hedendaagse kunst en design in de kijker worden gezet.

5 zintuigen

Dit jaar is het centrale thema ‘de 5 zintuigen’. Je komt kunst tegen in al zijn vormen door een zintuigelijke ervaring. Je kan er bijvoorbeeld door een interactieve tentoonstelling lopen, er worden live optredens georganiseerd door artiesten en je kan ook workshops volgen.

Meer dan 300 werken van opkomende en bekende kunstenaars zullen worden tentoongesteld. Schilderijen, beeldhouwwerken, foto’s, tekeningen, gravures, design, … Je kan het er allemaal ontdekken.

Op zondag kan je er een sensorische yogasessie (met essentiële oliën) volgen die gegeven wordt door Goedele Leyssen. Er is ook een workshop waarbij je zelf een herbruikbare tas maakt of een speciale doos om je gebruikte batterijen te verzamelen.

Upcycling

Het event trok mijn aandacht omdat ook upcyling in de spotlight zal gezet worden. Ze werken samen met Bebat en Recupel en sporen bezoekers aan om gebruikte batterijen, elektrotoestellen en lampen binnen te brengen. Je krijgt er zelfs gratis toegang door! Ook zal er ter plaatse een gigantisch sculptuur gemaakt worden met materialen ingezameld door Bebat. Je vind er ook een tentoonstelling met kunstwerken die gemaakt zijn uit gerecupereerde materialen.

In ruil

De bezoekers krijgen post-its toegestopt waar ze een voorstel voor de kunstenaar op mogen schrijven, in ruil voor hun favoriet kunstwerk. Privélessen, hulp met een website, een vakantie, … Alles kan je voorstellen in ruil. Heel uniek!

Praktisch

Wanneer?

1 februari van 18u tot 3u
2 februari van 14u tot 21u
3 februari van 10u tot 18u

Waar?

BOZAR/ Centre for Fine Arts, Ravensteinstraat 23 – 1000 Brussel

Toegang?

Als je 2 gebruikte lampen, 1 elektrotoestel of 10 batterijen binnenbrengt is de ingang gratis! Heb je geen herbruikbare spullen om in te leveren? Dan kost een toegangskaartje 8 euro in voorverkoop of 12 euro aan de deur.

Meer info?

Meer info vind je op hun Facebookpagina en website.

 

Gaan jullie een bezoekje brengen?

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply