0 In happy life

Gastblog: Annelies test wasbare luiers van Bababoe + kleine give-away

Annelies, mijn nicht langs mijn vriend zijn kant, had het geluk om wasbare luiers te mogen testen van Bababoe. Ze wou haar review graag delen met andere mama’s dus schreef ze een gastartikel voor op m’n blog. We hebben allebei een groot hart voor het milieu dus ik was zeker benieuwd naar haar ervaringen. (voor later dan hé ;-))

Hierbij geef ik het woord aan Annelies:

Hoe werd je tester voor Bababoe?

Het begon allemaal op Facebook, ik gebruik al enkele maanden wasbare luiers en dus ben ik ook lid van de Facebookgroep ‘wasbare luiers’. Via deze groep was Bababoe op zoek naar testers en dat zag ik meteen zitten. In al mijn enthousiasme stuurde ik een mail om me kandidaat te stellen en wonder boven wonder werd ik gekozen om te testen. Ik sprong en gat in de lucht en kon niet wachten tot het testpakket zou aankomen, wat zouden ze me sturen en welke printjes kreeg ik, want tot dan waren er hier enkel effen kleurtjes.

De levering liet even op zich wachten, maar dan was daar plots een doos met luiers en als je het nog niet gebruikt klinkt het raar, maar van zo’n pakjes word een wasbare-mama echt vrolijk. In mijn pakjes zaten er 2 pocket, 1 grijze 5-laags bamboe charcoal inlegger, 1 grijze 4-laags bamboe charcoal inlegger en een witte microvezel inlegger, deze laatste zou sneller absorberen.

 

Wat was het eerste dat jou opviel bij het ontvangen van de luiers?
Het eerste wat me opviel toen ik de doos opende was dat er voor het eerst, sinds ik wasbare luiers koop, een duidelijk wasvoorschrift bijzat, het klonk deze keer niet als Chinees :D. Ik legde de wasvoorschriften even aan de kant en daar waren mijn nieuwe luiers, ze zagen er heel mooi uit, maar ik vond het wel jammer dat ze allemaal nog eens in een plastic zakje zaten. Ik zie er echt het nut niet van in, je moet ze toch wassen voor gebruik en je zou net denken dat ze dit bij milieuvriendelijke producten zouden vermijden.
Hoe moet je de luiers voorbereiden voor gebruik?
Voor gebruik eerst wassen, de pockets zelf hebben genoeg met 1 wasbeurt, maar de inleggers hebben er, net zoals bij elk ander merk wasbare luiers, minstens 3 nodig. De pockets kon ik dus al vroeger testen, ik stopte er van mijn eigen inleggers in (Bamboe inleggers van Little Lamb) en ging al aan de slag.
Wat vond je van de luiers?
Jammer genoeg en zonder verklaring had ik keer op keer lekken aan de beentjes van mijn kleine man. Aan de inleggers kon het niet liggen dacht ik, want ik deed er evenveel en dezelfde in als bij mijn andere pockets. Ik had schrik om de andere inleggers te gaan testen en besloot even een testpauze te houden.
Oké, ik had beloofd om te testen, dus dat ga ik doen. Ik besloot er met volle moed terug aan te beginnen. Ik nam de inleggers en stak de 5-laags bamboe inlegger in een pocket en de 4-laags bamboe met de microvezel erbovenop in de andere.
Het klinkt raar, maar vanaf dan was mijn zoontje altijd droog. Het moet voor hem ook een heel fijn gevoel zijn, want door de fleece in de pocket voelt het droog aan, maar ook de inleggers voelen niet nat, desondanks ik zeker ben dat hij wel geplast heeft. Deze eigenschap van de inleggers zorgt er ook voor dat het aangenamer is om ze als ouder eruit te trekken voor ze het wasnet ingaan.
Zijn er ook nadelen?
Het enige nadeel dat ik nog kan bedenken is dat de knoopjes, in mijn ogen, wat verkeerd staan. Het is voorzien dat je de zijkanten over elkaar kan sluiten, maar de knoopjes zijn hiervoor fout gezet. Hierdoor is er 1 kant die wat ‘flapt’, dit heeft geen invloed op het al dan niet lekken, maar als je kindje bij goed weer enkel in zijn mooie luier ligt te pronken is het wel een raar zicht. Gewoon jammer dus!
Conclusie:
 
Leuke pocket, met leuke printjes, de inleggers voelen lekker droog aan, maar zijn wel wat dikker als mijn inleggers van Little Lamb en houden mijn kleine man ook minder lang droog, jammer van de knoopjes, maar het belangrijkste ze zijn lekvrij als je ze met de bijgeleverde inleggers gebruikt en tijdig verschoont.
Veel succes!
Annelies, mama van Bekka en Warre
Luiers werden gesponsord door:
Josette Scholten
+31 74 852 89 15
Give-away:

Heb jij ook altijd al eens wasbare luiers willen testen bij jouw kleine spruit? Bababoe geeft 1 wasbare luier naar keuze weg + 10% op een bestelling. Je kan meedoen door hieronder een reactie achter te laten. De winnaar wordt bekend gemaakt op 12 augustus.Bababoe verwent alle mama’s met 10% korting op een bestelling. Vul de kortingscode ‘NUNIYA‘ in wanneer je je bestelling plaatst op hun site.

Hebben jullie al ervaring met wasbare luiers? Of hebben jullie het altijd al eens willen proberen?

Liefs,
Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply