2 In groene vingers/ happy life

Biogroenten én bloemen bij PlukPlek

Workshop boeket maken door Duizendblad

Onlangs zag ik via Facebook het event ‘Maak je eigen boeket’ georganiseerd door Duizenblad. Het vond plaats op 21 juli, een feestdag dus, en ik vond het een leuk idee om eens deel te nemen. Yo De Beule van Duizendblad toonde ons hoe we een mooi boeket konden maken, hoe we het best inpakten voor vervoer en het later verzorgden. Wist je dat je het best elke dag het water kan verversen? Zo blijft je boeket zéker een week mooi fris. Ik vond de workshop superleuk en ging met een groot zelfgemaakt boeket van 4 euro naar huis. Ja, echt, 4 euro! Wat een koopje.

Deze zomer vind je de bloemen elke zaterdag terug bij de PlukPlek en kan je zelf je boeketje samenstellen met 15 stengels voor 5 euro. En daarvoor heb je al een heel mooi boeketje. 🙂

Duizendblad Duizendblad
Duizendblad

Biogroenten en fruit bij PlukPlek

De workshop werd gehouden bij de PlukPlek in Ternat. Ze telen er biologische groenten en fruit met zorg voor mens, dier, plant en de planeet en met respect voor natuurlijke processen zodat volgende generaties ook gezond en rijk voedsel kunnen produceren. Hoe geweldig klinkt dat?
De week na de workshop ging ik er eens plukken en dit was echt superleuk om te doen. Ze werken met een systeem van gekleurde vlaggetjes zodat je goed ziet wat je wel en niet mag plukken. Bij elke groente-en fruit soort vind je wat uitleg om te weten om welke soort het gaat, hoe je het best oogst en hoe je het kan klaarmaken. Bij aankomst vind je de prijslijst per kilo/stuk weer.

Je gaat dus zelf op pad met een emmertje, schaar en mesje en gaat zelf oogsten. Een avontuur op zich. 🙂 Zeker nu ik geen moestuin heb dit jaar door onze verhuis. 😉 Ik nam wat herbruikbare groentenzakjes mee en was klaar om te gaan oogsten. We kochten broccoli, snijbiet, uien, pluksla, courgettes, bolcourgettes, … en dit kwam op slechts 7 euro uit. Jeuj!

Ik vind het een superleuke plek met groot aanbod, vriendelijke mensen en gewoon superleuk om zelf in het veld te gaan staan.

Plukplek

Praktisch

Openingsuren
De PlukPlek is elke maandag, woensdag en vrijdag open van 10u tot 18u30. Zaterdag zijn ze open van 10u tot 18u.

Adres
Adres: Tegenover Heirbaan 71-73. Meld je aan bij aankomst.

Meer info
Op hun website vind je een update van wat er die week te oogsten valt. De bloemen komen van bij Duizendblad maar je kan het boeketje dus ook samenstellen op de Plukplek op zaterdag. De bloemen zijn reeds geplukt en ze raden dus ook aan om in de voormiddag een boeketje te maken. Zeker bij warm weer.

Gaan jullie er eens langs? Of hebben jullie ook een plukboer in de buurt?

Liefs,

Sarah

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sanne
  07/08/2017 at 18:03

  oh fijn zo een plek waar je bijna alles kan plukken. 7 euro is echt goedkoop. Ik heb hier alleen een blauwe besjes pluk gevonden. ook heel leuk om te doen. 😉

  • Reply
   Sarah
   21/08/2017 at 09:48

   Oh ja lijkt me ook superleuk om te doen! 🙂

  Leave a Reply