2 In groene vingers

Mijn moestuin begin juni

Het is al juni en ik heb nog geen update gegeven over mijn moestuin dit jaar. Daar moest ik dringend eens verandering in brengen.

Wat is er nieuw dit jaar?

Ik heb dit jaar nog een extra stukje moestuin omgeploegd waar enkel nog wat gras stond. Leuk want nu is het 2de deel van onze tuin eigenlijk helemaal gewijd aan de moestuin. En nu moet ik eindelijk dat kleine stukje gras ook niet meer afrijden. 😉

Achter een stukje moestuin heb ik nog een stukje omploegd om bloemen te zaaien. De eerste zaaielingen komen nu naar boven! Ben superbenieuwd hoe het eruit gaat zien!

Ik zou ook graag wat meer in de hoogte werken. De butternut, boontjes, komkommer en snackkomkommer wil ik graag in de hoogte laten groeien.

Ik omheinde de 2 stukken door treinbilzen om het netjes af te bakenen en zodat Mica er niet zou inlopen. Maar eigenlijk was dit niet zo’n goed idee omdat deze ooit chemisch behandeld werden. Ze gaan er binnenkort dus ook weer uit en worden vervangen door een andere soort omheining. 😉

Wat is er al gezaaid/geplant?

Ik ontdekte Liesbeth haar moestuin via Instagram en was op slag verliefd op haar loopeenden, bloemen, moestuinbakken en serre. Ik kreeg van haar verschillende tomatenplanten en peperplanten. Zo wat speciallekes. Ben heel benieuwd! Deze staan nu allemaal in volle grond in de moestuin.

Vorige week zaaide ik de struikbonen ter plaatse. Ik kocht nog zaad voor andere soorten bonen dus die gaan er ook snel in.

De pompoenplantjes en courgetteplantjes gingen ook in volle grond. De cucameloen ook. Deze zal binnenkort beginnen klimmen.
Aubergineplantjes kocht ik en gingen ook in volle grond. Komkommer ook.In de moestuinbakken zaaide ik kleine worteltjes en radijs. De radijsjes zijn klaar om te oogsten maar de wortels zijn niet opgekomen.

Enkele kruiden en de rucola hadden de winter overleefd. Ik plante er nog wat basilicum en pluksla bij.

Ik zaaide wat zonnebloemen voor maar die zijn allemaal opgepeuzeld door de slakken. Ze hebben er hun plezier aan gehad. 😉 Die ga ik nog eens opnieuw zaaien.

De spinazie die ik in april zaaide is al klaar om geoogst te worden!

Wat wil ik nog zaaien/planten?

 • Meer soorten boontjes, radijsjes en wortelen
 • Ik kocht een mix voor bloemen die mooi drogen. Hier ook heel benieuwd naar.
 • Zonnebloemen
 • Warmoes
 • Verschillende soorten sla, postelein, tuinkers, …

Wat heb ik al geoogst?

De aardbeien van vorige jaar doen het dit jaar ook weer goed. De eerste aardbeitjes werden vorige week geoogst. Lekker! De kersenboom komt ook traag op gang. Hopelijk hebben we voor onze vakantie al een lekkere oogst. Want ik vrees dat ik als de kersen rijp zijn tijdens onze vakantie, de vogels er mee weg zijn. 🙂

Spinazie, rucola, de eerste radijsjes, kruiden, …


Nog plannen?

Wel, onlangs ging ik dus bij Liesbeth op bezoek. Zij heeft zo’n mooie tuin vol moestuinstukken dat ik er inspiratie van kreeg. Enkele weken geleden hebben we eindelijk onze dode buxus uitgegraven (ok, mijn vriend heeft dit gedaan ;-)) en hadden we dus een stukje vrij in de tuin. Ik dacht hier wat klimplanten te zetten tegen de omheining maar eigenlijk is dit stuk ideaal om nog een smalle moestuinbak bij te zetten. Ik zou er graag wat meer sla, radijsjes en dergelijke in zetten. Dichtbij de keuken zodat je makkelijk wat gaat plukken als je er zin in hebt.

Deze blogpost schreef ik vorige week en afgelopen weekend maakten we al de extra moestuinbak! Superblij mee! 🙂

Op ons terras ontbreekt er ook nog wat groen langs de omheining. Hier twijfel ik nog wat, wat ik zou planten. Misschien druifjes?

En hoe zit het met jullie moestuin?

Liefs,

Sarah

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sofie
  11/06/2019 at 20:54

  Hier vooral verschillende soorten tomaten. Maar ook zonnebloemen, aardbeien, pompoen, puntpaprika’s (al zijn die wat mislukt). Vooral van de tomaten verwacht ik wel wat.
  En ohja, kersen van de overhangende tak van de buren 😉

  • Reply
   Sarah
   13/06/2019 at 10:28

   Ooh heerlijk! Ben benieuwd naar je oogst. En die overhangende tak, ik zou er ook van snoepen haha!

  Leave a Reply