0 In groene vingers

Mijn moestuin in augustus

In augustus heb ik heel veel plezier beleefd aan mijn moestuin.

Mijn oogst

Courgetten! Ofcourse! Alhoewel ik er minder heb dan vorig jaar. Misschien heb ik de planten iets te dicht op elkaar gezet? Volgend jaar zeker te herbekijken. 🙂 Ik heb er groene, gele en bolcourgette.

Ook oogste ik heel veel aubergines. Ik ben echt verbaasd hoeveel stuks er zo kunnen groeien aan 2 planten. Aubergine ga ik zeker opnieuw planten volgend jaar!

Heel veel radijzen. Ik zaaide allerlei soorten en kleuren. Paarse, witte en verschillende rode. In mijn vorige blogpost schreef ik dat de zaaielingen er precies niet wouden doorkomen. Eenmaal de hittegolf van juli voorbij was kwamen ze allemaal ineens piepen. Ook de worteltjes kwamen uiteindelijk naar boven maar zijn nog niet klaar om te oogsten.

Ook de komkommers doen het goed ook al zei ik vorige keer dat ze planten maar klein bleven. Uiteindelijk hebben ze toch een groeispurt gekregen.
Het is een wilde variant en je mag ze wat kleiner oogsten en gaan goed dit jaar.

Boontjes. Heel veel boontjes. Ik eet dat heel graag dus laat maar komen. 😉

Ik oogste ook heel wat pluksla, tuinkers, spinazie en eetbare bloemen zoals komkommerkruid. Ik kon zeker elke dag een slaatje eten uit de tuin. Hoe zalig is dat. 🙂 Kennen jullie geluksklaver? Die kan je eten en de stengels zijn lekker zurig. Love it!

De andere tomaten begonnen ook te kleuren. Lekker! Ook al bleven er in augustus toch nog heel wat vruchten groen.

De eerste cucameloentjes kwamen ook piepen. De klimplantjes zijn goed vertrokken en maken veel bloemetjes aan.

Wat heb ik nog gezaaid?

De verschillende soorten sla ben ik blijven bijzaaien, ook spinazie en radijsjes. Mijn collega gaf me nog zaadjes om extra boontjes te zaaien. Die gingen ook in de grond.

Wat lukte er niet?

De rode bieten staan er maar raar bij. Ze maken wel loof aan maar ik heb het gevoel dat ze niet echt een knol aan het vormen zijn…

Ik zaaide venkel maar die is niet opgekomen. Jammer! Volgend jaar nog eens proberen.

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply