0 In groene vingers

Mijn moestuin in juli

We zijn al midden juli. Wat vliegt de tijd! Ondertussen begint de moestuin goed op gang te komen. (Woeps deze blogpost schreef ik al 2 weken geleden maar werd nog niet gepubliceerd ;-)).

Mijn oogst

De oogst van de aardbeien en frambozen is jammer genoeg afgelopen. Ik had er een hele hoop dit jaar. Zo lekker! De aardbeien staan gewoon in een vierkantemetermoestuin en de frambozen in volle grond. Vorig jaar had ik in het najaar een 2de oogst van frambozen wegens het warme weer. Wie weet dit jaar opnieuw?

Ik kreeg van Liesbeth een vroeg tomatenras ‘Matina’. Hiervan kleurden al de eerste tomaatjes. Hoe leuk is dat! Ook plukte ik al enkele pepers.

Ondertussen komen de courgettes ook op gang. Ik plukte dit weekend mijn eerste stuk. In mijn herinneringen op Facebook zag ik dat dit maar 1 dag verschilde met vorig jaar! Hoe toevallig is dat! 🙂

Wat komt eraan?

Ik heb voor de eerste keer aubergines geplant in de moestuin. Ik kocht 2 planten bij Oh Green. Ze lijken het heel goed te doen. De eerste aubergines zijn in zicht.

Ik spotte al enkele paprika’s en pepers aan de planten. Deze moeten nog groeien en kleuren.

De boontjes staan in bloei en hiervan kan ik binnenkort hopelijk smullen.

De pompoenlanten groeien goed. Ik heb een rek geplaatst zodat ze goed kunnen klimmen.

Ook de muizenmeloen is goed aan het klimmen. Binnenkort lekker snacken!

Wat heb ik nog gezaaid?

Ik zaaide in mijn nieuwe moestuinbak een heleboel radijsjes en worteltjes. De radijsjes lijken niet allemaal op te komen. Ben benieuwd of ze toch nog komen piepen. De zaden van de wortels zitten er nog maar pas in.

Ik zaaide ook nog rode biet, warmoes, venkel, suikerbrood en zomerpostelein.

In potten zaaide ik nog gemengde sla, tuinkers, spinazie en eetbare bloemen. De mix eetbare bloemen zaaide ik ook nog op een verloren open stukje grond.

Ik zaaide ook een speciale mengeling ‘droogbloemen’ in een pot. Ben benieuwd wat dit gaat geven. 🙂

Wat lukte er niet?

Ik zaaide een bloemenmix voor bijen achteraan in de moestuin maar de plantjes zijn niet goed gegroeid. Ik verwachte er ook niet te veel van want het stukje kreeg niet zoveel zon. Volgend jaar eens op een ander plekje proberen.

De eerste worteltjes die ik zaaide zijn niet opgekomen. 2de poging in de maak. 🙂

De komkommerplantjes groeien maar traag. Mijn collega raadde aan om ze volgende keer in een serre te zetten of voor een kleiner ras te gaan. Zo’n snackkomkommer zie ik wel zitten. 🙂

De zonnebloemen werden opgegeten door de slakken en ik was te laat om er nieuwe te zaaien. Next year. 😉

Hoe zit het met jullie moestuin?

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply