0 In happy life/ reizen

Happy citytripping met B-hppy van Duifhuizen tassen en koffers

School’s out! Ja hoor, de vakantie is ondertussen al een dikke 2 weken bezig. Terwijl studenten op zoek gaan naar een nieuwe hippe rugzak ging ik op zoek naar een nieuwe koffer.
We hebben namelijk nog enkele leuke tripjes gepland deze vakantie!
Zo staat er een citytrip Amsterdam op de planning, een Bongoweekend met Mica, in september nog een reisje naar Kopenhagen en waarschijnlijk nog enkele dagen Berlijn (omdat we verliefd zijn geworden op die stad). Good times on their way!

We reizen bijna altijd enkel met handbagage dus was ik op zoek naar een klein model maar toch van goede kwaliteit. Mijn voorkeur ging ook uit naar een hardcase koffer omdat deze niet vuil wordt. Van Duifhuizen tassen en koffers mocht ik een koffer uitzoeken om te reviewen. Toen ik de koffertjes van B-happy zag was ik helemaal verkocht! Zoals je weet gaan we steeds op zoek naar lekkere healthy hotspots tijdens onze citytrips dus deze koffer past helemaal in het thema! 🙂 B-happy heeft trouwens nog een heleboel andere leuke foodprints; denk aan watermeloen, ijsjes en zelfs prikkelbare banaantjes, … 😉

 

Wat zijn mijn musthaves voor een gezonde & actieve citytrip?

  • Een goed paar comfortabele sneakers. Can’t do without! Ik draag sneakers wanneer we vertrekken en pak ook nog een paar mee in mijn koffer. Je weet nooit dat je in een enorme regenbui terechtkomt en dat je nat bent tot op je tenen. (Been there, done that :-))
  • Een boekje over de stad + zeker ook nog extra info die je zelf gaat opzoeken op blogs, travelsites, …  Preparation is key! Orden de verschillende hotspots per wijk en noteer de openingsuren zodat je niet voor een gesloten winkel/resto staat. Het neemt vooraf wat tijd in beslag maar tijdens je citytrip zal je er zeker blij mee zijn. Neem ook nog een klein notaboekje mee om zelf iets te noteren.
  • Een GoPro. Ik kocht deze vorig jaar voor onze reis naar Andalusië en ben er nog steeds heel blij mee. De groothoekfoto’s geven een tof zomers effect. Ik kocht er ook wel nog een extra batterij bij want deze gaat jammer genoeg wel snel plat.
  • Een kussentje voor op het vliegtuig, op de trein, … te slapen. Dit kussentje met geweldige print vond ik op een marktje vol zelfgemaakte spullen in Lissabon.

 

Op wat moet je letten bij aankoop van een nieuwe koffer?

  • De afmetingen: reis je met handbagage? Vergeet dan niet dat deze aan bepaalde afmetingen gebonden is opgelegd door je reismaatschappij. Deze koffer is 39 x 20 x 55 cm. Het is een klein koffertje dat zeker geschikt is voor een citytrip. Of ik er al mijn spullen voor 10 dagen vakantie in krijg, zal ik pas bij onze volgende zomervakantie in juni kunnen uittesten. 🙂
  • Zorg dat er een apart vak is voor je schoenen. Lekker praktisch.
  • Inpakriempjes zijn ook handig om alle kledij op zijn plaats te houden. De laatste tijd moet ik steeds mijn koffer openen in Zaventem (don’t know why :p). Handig dat je kleren wat in toom worden gehouden door deze riempjes en je kledij er niet uitspringt bij het openen. 😉
  • Stevige wieltjes: deze koffer heeft 2 grote stevige wieltjes.

Kortom, het is een plezant koffertje waar ik nog meer zin van krijg om op reis te vertrekken!

Hebben jullie nog leuke tripjes gepland deze zomer? Wat zijn jullie musthaves in je koffer?

Liefs,
Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply