0 In happy life/ reizen

Heerlijk vegetarisch eten in Lissabon

Lissabon, wat een stad! We hebben zó genoten van onze vakantie! Lissabon heeft zeker een plekje in mijn top 3 steden verdiend, samen met Berlijn en Valencia.

Je vindt er heeeerlijk gezond en vegetarisch eten, verrassend veel vintage, overal mooie gebouwen met de mooiste tegeltjes… Echt een superstad!

De volgende dagen geef ik wat meer tips over Lissabon:

  • Waar kan je lekker vegetarisch eten?
  • Vintage hotspots
  • Wat te doen/bezoeken?
  • Onze Airbnb
  • Nog wat extra tips

Let’s kickoff with food of course! 😉

PSI – Restaurante Vegetariano
Ons absoluut favoriet vegetarisch restaurant in Lissabon is PSI. Je kan er in een rustige tuin voor het restaurant eten, binnen of in een veranda. Een tafeltje onder de bomen lijkt tof tegen de schaduw, maar er vallen wel heeeeel veel blaadjes af in je eten ;-). (been there, done that ;-)) Probeer dus een tafeltje onder het afdakje te scoren als je schaduw wilt.

Voor € 11,90 heb je het dagmenu dat bestaat uit soep, een hoofdgerecht dat je kan kiezen en zelfgemaakte gemberlimonade. Echt, die limonade was ZO lekker! En al de rest ook. We zijn er tweemaal gaan lunchen, dat zegt genoeg. 🙂

PSI
Alameda St António Capuchos

Jardim das Cerejas
Een klein authentiek restaurant (zonder tuin) maar met een heerlijk vegetarisch buffet. Voor nog geen 10 euro kan je hier onbeperkt aanschuiven bij de lunch. Het eten is niet helemaal Instagramproof maar wel heel lekker! 😉

Jardim das Cerejas
(in het centrum nabij de winkelstraat)
Calçada Sacramento 36

Wish Slow Coffee House- LX Factory

Bij LX Factory moet je sowieso ook eens langsgaan. Op zondag heb je er een gezellig marktje en kan je dus ook koffie drinken bij Wish of ook een slaatje eten. Ook misschien weer wat aan de dure kant in vergelijking met andere zaken maar wel een toffe locatie en lekker eten. Ernaast vind je trouwens ook een tof winkeltje met allerlei leuke hebbedingetjes waaronder ook mooie spullen van HAY.

Wish Slow Coffee House
Lx Factory
Rua Rodrigues Faria 103

Level by Nespresso
Josefien raadde me ook ‘Quinoa’ aan. Ze vertelde er zoveel goeds over dat ik er al naar uitkeek van dag 1. Jammer genoeg ontdekten we dat Quinoa de deuren heeft gesloten en nu een Nespresso bar is geworden. We gingen die dag de trein nemen naar Sintra en hadden niet veel zin om iets anders te zoeken dus kozen we toch voor het ontbijt bij Nespresso. En wow, het was echt een uitgebreid ontbijt voor nog geen 10 euro. Yoghurt met granola en veel fruit, scrambled eggs, lekker brood, een koffiekoek, … Je moet ook niet het groot ontbijt nemen maar kan gewoon van de yoghurt met granola genieten. En een Nespresso. 😉

De winkel is wel heel Nespresso minded (overal staat het merk wel op, op de tafels, de muren, …) Dus voor een echt gezellige authentieke locatie moet je hier niet komen. Maar dus wel lekker en goedkoop!

Level by Nespresso

Rua do Alecrim 54

Pois Café
Deze tip krijg ik van haar. En wat voor een tip! Hier moet je zéker eens binnenstappen. Het gebouw is echt prachtig! Je kan er zowel iets eten als drinken. Denk aan koffie, huisgemaakte rooibos ice tea, maar ook lekkere quinoa slaatjes e.d. Het eten was lekker maar misschien wel wat prijzig. Maar om iets te drinken raad ik het zeker aan. Vele locals komen er ook gewoon om te werken op hun laptop.

Pois Café
Rua Sao da Praça 93-95

 

We willen zeker nog eens teruggaan naar Lissabon. Echt, wat een heerlijke stad! Deze plaatsjes staan alvast voor de volgende keer op de planning:

En waarschijnlijk nog veel meer. 🙂

Hebben jullie Lissabon al eens bezocht of hebben jullie plannen? Tips voor vegetarische resto’s of lekkere ontbijtadresjes zijn steeds welkom!

Liefs,
Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply