0 In happy life/ hotspot

Hotspot: kattencafé DreamCATchers in Gent

Toevallige ontdekking

Deze maand had ik met het werk een teambuilding in Gent. Ik reisde met de trein en tram naar het centrum en was direct weer verliefd op de stad. Ik heb er 3 jaar gestudeerd (al een hele poos geleden) maar was blijkbaar vergeten hoe leuk ik de stad vond. En nu ik naar Erembodegem ben verhuisd, ben ik er op een half uurtje met een rechtstreekse trein. Jeuj!

Na de teambuilding liep ik nog even rond in Gent en ontdekte ineens een kattencafé in een klein steegje waar alle katjes voor het raam zaten. Cute! Ik besloot om zaterdag nóg eens een bezoekje aan Gent te brengen, deze keer met de boyfriend, en we maakten ook een reservatie bij het kattencafé DreamCATchers. Mijn vriend is een grote kattenvriend dus hij was dan ook direct akkoord. 😉 Zo’n bezoekje aan een kattencafé stond al een tijdje op onze bucketlist.

Een hart voor katten

Het was een heel aangenaam bezoek. Het café is mooi ingericht met allerlei gezellige plaatsjes voor mens én kat. 🙂 We ontmoetten er fijne mensen die instaan voor de winkel, het kattencafé en de adopties van de katten. Je kan het kattencafé gewoon een bezoekje brengen om er van iets lekkers te genieten; koffie, zelfgemaakte limonade of ice-tea, iets zoets, … en je tussen de (slapende) katten nestelen. Op hun website las ik dat de katten het actiefst zijn in de ochtend of vanaf 17u. En inderdaad, om 17u werden ineens alle katten wakker en kwamen ze het kattencafé binnengewandeld.

De katten verblijven er niet permanent maar zijn ook ter adoptie.

De kat staat centraal

DreamCATchers werd opgericht door Evelyne en Lana en wordt ondersteund door enkele vrijwilligers. Ze hebben allemaal een groot hart voor katten en dat merk je echt als je het café bezoekt. De katten staan centraal en er gelden dus ook enkele regels. Slapende katten niet wakker maken, hen niet storen in het kattenverblijf waar ze kunnen rusten, hen niet optillen, … De katten die in het café verblijven zijn ter adoptie en moeten in het begin nog even wennen aan de bezoekers. De organisatie respecteert dit ook ten volle en laat de katten zelf kiezen wanneer ze er klaar voor zijn om de andere katten te leren kennen en in het kattencafé rond te wandelen.
Het café is ook maar 3 dagen per week open zodat de katten op de andere dagen voldoende rust hebben.

DreamCATchers werkt samen met Dierenasiel Gent en Kat zoekt thuis, waar ze katten selecteren die in het kattencafé zullen verblijven. Ze werken ook samen met kattengedragstherapeut Joline van Chat-o-Gand om de katten optimaal te begrijpen en de ideale thuis voor hen te vinden.

Via het kattencafé zijn er nu al 80 katten geplaatst in een lieve warme thuis. Top!

Praktisch

DreamCATchers vzw
Schepenhuisstraat 17, 9000 Gent
Reserveren kan via de website of op 09/310.40.35
Openingsuren:  woensdag, donderdag en zaterdag van 10u30 tot 18u

 

Een echte aanrader om eens te bezoeken!

Hebben jullie al eens een kattencafé bezocht?

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply