4 In happy life

Groot nieuws: ons huis staat te koop!

Huis te koop

Groot nieuws! Ons huis staat te koop!
Jullie lazen dat we de laatste tijd helemaal in klusjesmodus waren: ramen verven, nieuwe steentjes op de oprit, tuin op orde zetten, … Dit allemaal voor 1 doel: ons huis te koop zetten.

Eigenlijk waren we helemaal niet op zoek naar een ander huis. We wonen graag in ons huis én in Asse. We zijn allebei opgegroeid in Asse dus leek het ons logisch om een huis in Asse te kopen. Ook zijn we heel blij met ons huis. We hadden wel plannen om een aanbouw te zetten om de keuken te vergroten (en vernieuwen).

Ons droomhuis

Maar toen zagen we ons droomhuis op Facebook voorbijkomen. Vrienden hadden onlangs hun huis verkocht via een immo en zij hadden een huis geliked op Facebook. Dit komt dan op mijn tijdlijn terecht en ik dacht onmiddellijk ‘waw! wat een knap huis!‘. Ik liet het aan mijn vriend zien en hij was ook onmiddellijk verkocht. Helemaal onze stijl. Denk aan oude tegels, grote openslaande deuren, een afgewerkte keuken met veel licht, een gezellige tuin.

Voor ik het wist had ik een afspraak gemaakt om het huis te bezoeken en om bij de bank langs te gaan.
Ik liet het huis aan medebobijntjes zien tijdens ons naaiweekend en zij waren ook onmiddellijk verkocht. Maar kritisch als we zijn, dachten we dat de foto’s veel mooier & ruimer leken dan het in echt zou zijn. Toen we naar het huis reden op de openhuisdag dachten we dan ook dat het huis misschien ging tegenvallen als we het in het echt zouden zien.

Na een UUR wachten in de kou (er was al vertraging ingeslopen) mochten we eindelijk het huis binnen. En waw! De foto’s logen echt niet. We waren op slag verliefd. Oh-ooh, wat nu? Een bod doen? We wisten welk bedrag we konden bieden door de afspraak met de bank en gingen er dus voor. Zo spannend!

Er waren die dag meer dan 40 bezoekers! We dachten dat ons bod niet het hoogste ging zijn aan het einde van de dag. ‘s Avonds ging de immo iets laten weten maar na ontelbare keren mijn gsm te checken hadden we niets van hem gehoord. Bummer! We zullen overboden zijn. De volgende dag, ‘s avonds laat, kregen we ineens telefoon. Ik dacht toen al meer aan de aanbouw van onze keuken en verwachtte gewoon een formeel telefoontje dat het bod overschreden was. Maar wat zei hij? ‘Ik heb zeer goed nieuws voor jullie!’ Fjoew, ik moest even bekomen. :p

Ondertussen staat ons huis dus te koop omdat alles vrij snel moet gaan. Zaterdag staat de openhuisdag al gepland. Superspannend allemaal!

Heimwee?

Ondertussen ben ik even naar de foto’s gaan kijken die ik hier de voorbije jaren had gedeeld. Van onze vernieuwde slaapkamer, de naaikamer, onze groene tuin, … Ik zou er nog heimwee van krijgen. 🙂 Langs de ene kant doet het wel raar. Vooral omdat het zo plots is gekomen en ik hier eigenlijk wel graag woon.
Langs de andere kant is het andere huis écht een droomhuis waar we ook geen breekwerken meer moeten indoen voor keuken en badkamer… Ik zie mij er echt wonen en kijk er naar uit om het huis in te richten. Op Google earth heb ik ook al eens gekeken en zag ook veel groen in de buurt. Hopelijk kan ik daar ook mooie wandelingen maken met Mica. En eigenlijk is het niet zo ver van waar we nu wonen. 8 km verder…
Maar toch ben ik bang dat ik ons huidig huis wat ga missen. Of dat we misschien niet zo’n aangename buren zullen hebben die veel lawaai maken is ook een beetje een vrees. 😉 Onze huidige buren zijn zo’n lieve oude mensen…

Maar bon, zaterdagavond zullen we dus meer weten of we een bod hebben gekregen dat we willen aanvaarden. Dus het is nog allemaal spannend afwachten!

Hier vind je trouwens de advertentie voor ons huis.

Ik hou jullie zeker op de hoogte. 🙂

Deed het bij jullie ook raar toen jullie gingen verhuizen?

Liefs,

Sarah

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
PS: de foto’s van de zolderkamer zijn genomen door Elke Broekaert. Je zag de foto’s al hier.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  sheena
  23/03/2017 at 11:24

  oh spannend!! Ik ben benieuwd naar jullie nieuwe huis 🙂 Succes met de verkoop!

  • Reply
   Sarah
   13/04/2017 at 06:03

   Dankjewel! Hopelijk kan ik hier binnenkort al wat foto’s delen. 🙂

 • Reply
  gerhilde maakt
  24/03/2017 at 07:04

  Proficiat! Dat klinkt als een mooi huis, ja. En geen breekwerken: ik zou ook onmiddellijk fan zijn. 😉
  Succes met de verkoop van jullie huis!

  • Reply
   Sarah
   13/04/2017 at 06:04

   Dank je, Gerhilde! Hihi, grote renovaties zouden mijn vriend en ik echt niet overleven. 😀

  Leave a Reply