0 In happy life/ reizen

Lissabon: een stad vol vintage

Dat we van vintage houden kunnen we niet meer onder stoelen of banken steken. Mijn vriend verzamelt vintage voetbaltruitjes en we houden allebei van de look van mooie oude meubels en accessoires. We keken er dus al naar uit om een rommelmarkt te bezoeken in Lissabon. Tot onze verbazing vonden we veel meer vintage winkels dan we hadden verwacht. Als je gewoon wat rond loopt in Lissabon kom je er al een heleboel tegen. Ook heel wat cafeetjes zijn ingericht met vintagespullen. I love it!

Retrox Vintage Shop

Deze winkel was dichtbij onze Airbnb en ontdekten we per toeval. Een klein winkeltje vol leuke vintage accessoires en meubels. Een plezier om er eens rond te kijken.
Op het pleintje naast deze winkel was er op zaterdag een marktje met allerlei homemade spullen en ook wat vintagekraampjes.

Retrox Vintage Shop
Rua dos Anjos 4C

Retro City Lisboa

Ook weer vlakbij onze Airbnb. Deze winkel is echt de moeite als je op zoek bent naar vintage kledij. Ze hebben er zowel pareltjes die duur geprijsd zijn (originele voetbalshirts enz.) maar als je tussen de rekken zoekt vind je er ook leuke truien, gilets, t-shirts, rokken, … Zowel voor mannen als vrouwen leuk om eens te bezoeken.

Retro City Lisboa
Maria Andrade 43

A Outra Face de Lua

A Outra Face de Lua is een toffe vintagewinkel vol kledij, handtassen en zonnebrillen waar je ook lekkere koffie kan drinken. Moe na het shoppen? Neem even plaats in hun vintagezeteltjes. 😉
Je vindt er zowel kledij voor mannen als vrouwen.

A Outra Face de Lua
Rua da Assunção 20 (dichtbij de lift in het centrum)

Rua de Sao Bento

Rua de Sao Bento is een grote straat waar je de ene na de andere vintagewinkel vindt. Het zijn kleinere winkels met een duurdere smaak maar zeker leuk om in de verschillende winkeltjes eens binnen te gaan. Wie weet vind je wel een pareltje.

LX Factory

LX Factory is een omgebouwd fabrieksterrein waar je nu allerlei winkeltjes, resto’s en bars vindt. Wij aten er bij Wish Slow Coffee House en bezochten de Feira na Fabrica. Een marktje dat op zondag plaatsvindt met allerlei homemade spulletjes. Je vindt er ook enkele vintagekramen en winkels.

LX Factory
Rua Rodrigues Faia 103
Markt: zondag van 12u-19u

 

Feira da Ladra

Dit is de grootste rommelmarkt van Lissabon en vindt plaats op dinsdag en zaterdag.
Wij namen er een kijkje op dinsdag. Ga ni té vroeg want sommige kramen worden pas opgesteld rond 9u30-10u. Je vindt er heel wat leuke vintagekramen, soms goedkoop andere dan weer heel duur afhankelijk van de verkoper. 🙂 Zeker een bezoekje waard!

Feira da Ladra
Campo de Santa Clara
Dinsdag en zaterdag

Gaan jullie ook op zoek naar vintagespullen tijdens jullie vakantie? Hebben jullie nog tips van steden waar jullie veel vintage gespot hebben?

Liefs,
Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply