0 In happy life/ reizen

Lissabon: nog wat meer tips

Hopelijk hebben jullie ook genoten van deze ‘Lissabonweek’ op mijn blog. De lekkerste vegetarische restaurants, leukste vintage hotspots, de Airbnb waar we verblijven en wat we allemaal deden deelde ik de voorbije dagen al. Op deze laatste ‘Lissabondag’ geef ik nog wat algemene tips mee.

  • Openbaar vervoer:

 

Koop een kaartje dat je kan opladen met geld ipv met ritten. Dit komt je veel goedkoper uit en kan je zowel gebruiken op trein, tram als bus. Hou het papieren kaartje goed bij want je kan dit telkens opladen aan de automaat. Let op dat je niet wordt lastig gevallen bij het kopen van een metrokaartje wanneer je net uit de luchthaven komt. We zagen bij de toeristen naast ons dat ze ‘geholpen’ werden maar dat die persoon het ticketje in zijn zak stopte… Humz…
Een auto heb je echt niet nodig in Lissabon. Je kant er alles met het openbaar vervoer doen of zelfs veel te voet. Wij huurden gewoon de laatste dag een auto om naar de Algarve te rijden.

  • Shopping:

Hier vond je al de leukste vintage adresjes. Rua Norte is ook een leuke straat vol kleine winkeltjes met toffe kledij of hebbedingetjes. Zeker eens tot daar gaan.

  • Cascais:

Deze badstad vond ik echt een tegenvaller. Super toeristisch, niets te zien… Een afrader vond ik. Wil je toch wat chillen aan het water? Josefien gaf de tip om naar Doca de Santo Amaro te gaan, de dokken buiten het stadscentrum. Dit staat op mijn lijstje voor ons volgende bezoek aan Lissabon.

  • Steek de Taag eens over:

 

De eigenares van onze Airbnb raadde ons aan om ‘s avonds eens de Taag over te steken met een overzetbootje en daar naar de zonsondergang te kijken en lekker iets te eten. We hebben er geen tijd meer voor gehad maar gaan het volgende keer zeker doen.

  • Ontdek:

Slenter gewoon eens rustig de verschillende straatjes door. Lissabon is een stad die zó veel te bieden heeft. Je ontdekt vast elke dag nog nieuwe leuke plaatsen.

Hopelijk hebben jullie wat aan de tips van voorbije week. Indien jullie binnenkort een tripje plannen, veel plezier! Laat me zeker weten als jullie nog tips hebben.
Liefs,
Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply