0 In happy life

Mijn favoriete Netflixseries #2

Het werd hoog tijd om nog eens een update te geven van mijn favoriete Netflixseries. De vorige blogpost dateert al van eind 2016, woeps. Inspiratie nodig? Hier komt ze!

Ik heb deze blogpost uiteindelijk toch nog opgesplitst omdat het er veel te veel waren. ūüôā Ik begin met de spannende series.

Spannende series

La Casa de Papel (*****)

De “professor” organiseert samen met acht specialisten de grootste overval in de Spaanse geschiedenis. Samen willen ze de Koninklijke Munt van Spanje infiltreren om zelf bankbiljetten te drukken. Het doel is om met een totaal van 2,4 miljard euro de drukkerij te verlaten. Ze hebben hiervoor elf dagen toegang tot de gelddrukmachines nodig. Dit vereist een plan dat tot in de puntjes is uitgewerkt om de Spaanse politie om de tuin te leiden.

Echt een hele goede serie waar je helemaal mee in opgaat. Ook fijn dat een Spaanse serie eens onder de aandacht wordt gebracht op Netflix.

La F√īret (*****)

Montfaucon is een rustig dorpje in de Franse Ardennen. Op een dag verdwijnt de zestienjarige Jennifer in de bossen rond het dorp. Eve Mendel, de leerkracht Frans alarmeert de politie omdat ze door Jennifer opgebeld werd en om hulp vroeg. De nieuwe politie-inspecteur Gaspard Decker en de lokale agente Virginie Musso beginnen een zoektocht. Jennifers vriendinnen zijn ervan overtuigd dat hun vriendin terug zal opduiken maar dan wordt het lijk van Jennifer gevonden op het moment dat ook de twee vriendinnen weglopen van huis.

La Trêve (*****)

Centraal in La Trêve staat politie-inspecteur Yoann Peeters. Na een mislukte politie-operatie in Brussel en de dood van zijn vrouw keert hij samen met zijn dochter terug naar Heiderfeld, waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht. Net dan wordt er in de Semois het lijk opgevist van een jonge Togolese voetballer, die bij een lokale club speelde. Meteen wordt gedacht aan zelfmoord, maar volgens Peeters is er meer aan de hand.

Dark (*****)

Dark draait om de gebeurtenissen in het Duitse plaatsje Winden die zich afspelen in het jaar 2019. In dat jaar verdwijnen op onverklaarbare wijze kinderen uit het dorpje. Vanaf de opening van de¬†kerncentrale¬†in 1953 blijkt er in het grottenstelsel van Winden een gangenstelsel verborgen te liggen, dat in contact staat met 33 en 66 jaar geleden. Via deze gangen kunnen personen in de tijd reizen en het¬†heden¬†be√Įnvloeden.

Echt een hele goede serie die we op enkele dagen hebben uitgekeken.

Tabula Rasa (*****)

Annemie “Mie” D’Haeze lijdt sinds een auto-ongeluk aan geheugenverlies. Ze kan geen nieuwe informatie opslaan, waardoor ze voortdurend tekent en schrijft in een soort dagboek om een referentie te hebben. Niet enkel wordt ze geconfronteerd met haar eigen hersenen, die een invulling proberen te geven aan de gaten in haar geheugen, maar ook blijkt ze de laatste persoon te zijn die de vermiste Thomas De Geest heeft gezien. Waarschijnlijk wist zij, alvorens het weer te vergeten, wat hem overkomen was. Mie belandt in een instelling, waar de politie-inspecteur Jacques Wolkers – tevens de vader van De Geest – de waarheid uit haar probeert te sleuren. Stukje bij beetje komt Mies geheugen terug.

Deze serie was ook te zien op Canvas maar heb de hype toen gemist. Ik was dus zeer blij dat ik de serie heb kunnen binge-watchen op Netflix!

Beau Séjour (*****)

Kato ontwaakt onder het bloed en zonder herinneringen in het hotel Beau Séjour naast haar eigen lijk. Ze moet proberen haar eigen moordzaak op te lossen. Hoewel ze dood is, loopt ze gewoon nog rond, maar niemand ziet of hoort haar. Gaandeweg komt ze tot de ontdekking dat er vijf mensen zijn die haar wel zien en horen. Sommigen kent ze en andere niet. Ze weet niet waarom net deze vijf haar kunnen zien. Ze probeert te reconstrueren wat er is gebeurd op de avond van haar dood.

Weer zo’n goede Vlaamse serie!

Ozark (*****)

Een financieel adviseur moet na problemen met zijn gezin naar de Ozarks in Missouri verhuizen. Binnen de 5 jaar moet hij 500 miljoen dollar witwassen om een drugsbaas tevreden te houden.

Een spannende serie die je helemaal meeneemt vanaf de eerste aflevering. Ik kijk al uit naar het volgend seizoen!

The Haunting of Hill House (*****)

Hun jeugd in het spookachtige Hill House heeft hen getekend voor het leven, zeker omdat hun moeder op een mysterieuze manier in het huis is gestorven. Hun vader liet na die nacht het huis verzegelen. In de hoop hun demonen te verjagen keren de Crain-kinderen later terug naar het huis. Ze worden opnieuw opgeslokt door de duivels achter de inmiddels dichtgetimmerde ramen…

We keken naar deze serie rond de periode van Halloween. Op sommige momenten zit je echt op het tipje van je stoel, zo eng dat het is!

The Rain (****)

Zes jaar nadat een dodelijk virus bijna de hele bevolking van¬†Scandinavi√ꬆheeft weggevaagd, komen de Deense broer en zus, Simone en Rasmus, uit hun veilige bunker en ontdekken ze dat de hele beschaving zoals zij die kenden verdwenen is. Ze voegen zich bij een groep jonge overlevers en gaan op zoek naar andere overlevenden.

Hebben jullie nog spannende aanraders?

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply