0 In happy life/ sport

Padel – mijn favoriete zomersport

Sinds ik aangesloten ben bij een nieuw fitnesscentrum heb ik de sport padel ontdekt. Ik kende het ervoor helemaal niet maar ben er nu helemaal verliefd op. Superleuk om buiten te kunnen sporten en leuk om het lopen en krachttraining mee af te wisselen.

Wat is padel?

Padel is een racketsport net zoals tennis. Het wordt vaak in dubbelspel gespeeld maar je kan ook zeker enkelspel spelen op een half terrein. Het lijkt eigenlijk een beetje op een combinatie van tennis en squash want er zijn namelijk ook muren die je kan integreren in het spel. Het terrein lijkt op een tennisveld maar dan wat kleiner en net zoals bij tennis ga je dus de bal over het net slaan. Als de bal botst kan je ook de muren gebruiken om verder te spelen. Ik ga hier niet verder ingaan op de specifieke spelregels. Hiervoor kan je zeker terecht bij een padelclub.

IMG_4474

Mijn ervaring met padel

Ik vind het een superleuke sport! Ik heb vroeger nog getennist maar vind dit eigenlijk nog veel leuker. Het is een speelse sport en iedereen kan het doen! Denk zeker niet dat je al tenniservaring moet hebben voor deze sport. Echt iedereen kan het makkelijk leren. Het is in het begin niet makkelijk om de muren te integreren in het spel maar na een tijdje lukt dit wel.

IMG_4470 IMG_4469

Uitgetest: padelrackets van Decathlon

Wat heb je nu nodig om padel te spelen? Easy: gewoon padelrackets en padelballen. Ik mocht het padelmateriaal van Decathlon uittesten en ben er supertevreden van. Ik koos voor dit racket en deze padelballen. Het padelracket ligt goed in de hand, is licht van gewicht en speelt supervlot. Laat je niet afschrikken door de mindere beoordeling op vermogen op hun site. Ik vind dat dit helemaal niet zo is. Ik vind de rackets super van prijs-kwaliteit want andere rackets kosten toch wel veel meer. Als je recreatief padel speelt zijn dit de ideale rackets.

IMG_4476

Waar kan je padel spelen?

Padel is in opmars en er komen dus meer en meer padelclubs. Ik speel padel bij Thermae Sports Merchtem. Je kan er een gratis dagpas aanvragen om de club te ontdekken en ook padel uit te proberen. Als je voor de eerste keer padel speelt kan je rackets en ballen huren in de club. Vanaf september start er zelfs een heuse Start2Paddle om de sport helemaal onder de knie te krijgen.

Hier vind je alle padelclubs in Vlaanderen.

Heb jij al padel gespeeld of ga je het ook eens uitproberen?

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply