0 In happy life

Porto: Douro vallei

De stad Porto op zich is al geweldig. De kleine straten, mooi aan het water, lekker eten, de leuke winkels, … Omdat we een week de tijd namen om de stad te ontdekken planden we ook een trip naar de Douro vallei. En dit was echt de moeite!

Daguitstap met de trein

Je kan de Douro vallei bezoeken met de trein of met de auto. Wij verkozen de trein en hebben er geen moment spijt van gehad. De treinrit kost nog geen 20 euro heen en weer en vertrekt vanuit het Sao Bento station in het centrum van Porto.

Rond 9u heb je een rechtstreekse trein, later heb je treinen waar je moet overstappen. Wij namen de rechtstreekse trein tot in Pinhao. Je doet er wel bijna 3 uur over maar de treinrit op zich is echt al geweldig. De trein rijdt een groot stuk vlak naast het water. Echt knap om te zien. Ook stonden alle cactussen in bloei rondom de rivier, hou dat dus zeker in het oog. 🙂

Mooie natuur en wandelingen

Eenmaal aangekomen in Pinhao besloten we om de omgeving te verkennen en later ook iets te gaan eten. Het is een klein dorpje dus echt heel veel keuze om te eten heb je wel niet.

Wij aten bij ‘Writers place’, vrij toeristisch maar je hebt er een mooi terras dat over het water uitkijkt. Op het menu stond een groentenlasagne waar ik heel veel zin in had maar bij onze bestelling bleek die niet verkrijgbaar die dag. 😉

Ik nam dan een groentenschotel met allerlei verschillende groeten, een hardgekookt eitje en kikkererwten. Niet spectaculair maar wel voedzaam. 🙂 Ideaal om daarna aan een wandeling te beginnen. 😉

Je kan er verschillende wandelingen volgen a.d.h.v. gekleurde bordjes. Wij besloten om zelf wat rond te lopen en de vallei te ontdekken. We klommen wat naar boven en daar had je ook een leuke plek waar je je eigen picknick kon eten met een prachtig uitzicht.

Ik vond de Douro vallei echt heel erg mooi en kon blijven staren naar de verschillende uitzichten. Een van de mooiste dingen die we de laatste jaren zagen in de natuur.

Rond 16u namen we trein terug richting Porto. Hierbij moesten we wel eenmaal overstappen. De overstap was ook superverwarrend want er werd niet aangeduid op welk perron de trein toekwam. We misten uiteindelijk onze trein en namen een andere zonder dat we het wisten. Dat bleek een speciale trein te zijn tijdens het toeristisch seizoen, waar je je kaarten op voorhand moet reserveren. De treinconducteur deed gelukkig niet moeilijk en liet ons maar op de trein zitten. 😉 Het was ook een snellere trein met minder stops. Zeker de moeite dus om je over deze trein eens te informeren.

Heb jij de Douro vallei al eens bezocht? Lijkt het je wat bij je vakantie naar Porto?

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply