0 In happy life

Porto: vegetarische hotspots

In Porto kan je echt lekker eten! Er zijn heel wat leuke ontbijt-en lunchplekken en restaurants waar je ook vegetarisch en veganistisch kan eten. Mijn favorieten lijst ik hier graag op.

Zenith

Zenith is één van de populairste plekken momenteel. Er is zelfs een wachtrij vooraleer je kan zitten dus je komt best op tijd. Bij ons duurde het gelukkig niet te lang.

Je kan zowel binnen in het hippe interieur eten of buiten op een terrasje.

Ik nam een chai latte en acai bowl. Heerlijk! Mijn vriend nam de avocadotoast met gepocheerde eitjes. Wat een plaatje!

Praktisch

Praça de Carlos Alberto 86, 4050-158 Porto
Er is meestal een ietwat lange wachtrij, dus kom op tijd.

Honolulu Coffee Shop

Honolulu Coffee Shop ontdekte ik op mijn verjaardag. Die vierde ik in Porto. 🙂 Ik nam de wentelteefjes met frambozencoulis en yoghurt. Echt héél lekker(en véél)! We vonden het er zo lekker dat we er nog een tweede keer gingen om te lunchen. Ik nam de vegetarische poke bowl maar die was niet zo bijzonder. De bruscetta en cheesecake waren dan wel weer een echte aanrader!

Praktisch

Rua dos Bragas, 58, Porto

Berry Trindade

Bij Berry Trindade kan je terecht voor een snelle vegetarische of veganistische lunch. Alles wordt er met lokale producten gemaakt. Het menu verandert ook elke dag omdat ze met verse seizoensgroenten werken.

Ik nam de soep met een belegde foccacia. Lekker! Je kan je lunch ook meenemen. Ik ging er nog een belegde toast met humus halen voor op de luchthaven. Best idea ever! 🙂

Praktisch

R. do Bonjardim 614, 4000-118 Porto

Maus Habitos

Deze plek werd aangeraden door onze Airbnbhost. Het bevindt zich op het dak van een grote autoparking. Je kan er binnen eten maar ze hebben er ook een leuk terras. Wij aten er een lekkere pizza maar je hebt er ook zwartebonenburgers, falafel, … En ook heerlijke cocktails! 🙂 Best Mojito ever!

‘s Avonds kan je er ook uitgaan. De agenda kan je checken op het bord bij de inkom.

Praktisch

R. de Passos Manuel 178, 4º Piso, 4000-382 Porto
Deze plek is wat moeilijk te vinden. Het ligt namelijk op het dakterras van een parking. Links van de parking kan je naar binnen en daar neem je de lift of trap naar het bovenste verdiep.

O Diplomata

Oh my god! Best pancakes ever! Ze staan echt bekend voor hun pannenkoeken. Ik nam de vegan optie met ahornsiroop, blauwe bessen en oreo. Waw! Deze combi ga ik zeker nog eens thuis maken.

Je stelt je pannenkoeken helemaal zelf samen. Je kiest het deeg, het fruit, de topping, …

De zelfgemaakte koude ice teas waren ook heel lekker. Van zo’n pannenkoeken krijg je natuurlijk dorst. 😉

Praktisch

Rua de José Falcão 32, 4050-198 Porto

Em Carne Viva

Op onze laatste avond gingen we bij Em Carne Viva eten. Een vegetarisch restaurant in een wat hogere prijsklasse. Vergeleken met België is het wel nog altijd goedkoper natuurlijk. 🙂

Het restaurant is gelegen in een heel mooi oud pand met een prachtig interieur. Ideaal voor een romantisch avondje. Ze hebben er ook een hele mooie tuin maar het was die avond nog wat te fris om buiten te eten. De tuin was wel mooi verlicht.

De gerechten zijn gemaakt met veel groenten en zijn wat specialer dan wat je bij de meeste andere eetadresjes vindt. De gerechten waren allemaal echt lekker. Het nagerecht vond ik uiteindelijk nog het allerlekkerste. Een muntcakeje, met gepocheerde peer met witte chocolade en frambozensorbet. Hoe lekker klinkt dat!

Praktisch

Av. da Boavista 868, 4100-421 Porto
Ligt dichtbij het metrostation ‘Casa da Musica’. Wij zijn er ‘s avonds met de Uber naartoe gegaan.

Cultura dos Sabores

Hier kan je zowel in de week als in het weekend terecht voor een buffet met heel wat lekkers. 85% van de gerechten is veganistisch. 100% vegetarisch! In het weekend is het buffet wat specialer met zelfgemaakte sushi, auberginerolletjes, bladerdeeghapjes, … Maar ook op een weekdag is het buffet zeker de moeite. Wij zijn er zowel op een weekdag als in het weekend gaan eten.

Je hebt er soep, een koud buffet met pastasalade, veel groenten, couscous, … en een warm buffet met verschillende gerechten. Echt een aanrader!

De homemade juices zijn ook heel lekker. En oh ja, je kan er op een schommel eten als je wil! 🙂 Overtuigd? 😀

Het buffet kost slechts 11,95 euro in het weekend en je mag zoveel eten als je wil. 🙂 Op een weekdag kost het zelfs nog minder.

Praktisch

R. de Ceuta 80, 4050-189 Porto
In het weekend betaal je 11.95 euro voor het buffet. Tijdens de week is het zelfs nog goedkoper maar dan zijn er wat minder speciale dingen zoals de sushi en auberginerolletjes.

Hungry Biker

Bij de Hungry Biker kan je terecht voor ontbijt of lunch. Ik nam de avocadotoast met tofu, olijven en zaden en deze was echt heel lekker. Nadien deelden mijn vriend en ik een wafel met aardbei, marshmallow, banaan en chocola. Nom!

Praktisch

Rua das Taipas 68/72, 4050-597 Porto

Amorino

Een ijsje op vakantie kan natuurlijk niet ontbreken. Ik ben echt een ijsjesfan, woeps. 🙂 Dit ijssalon bevindt zich in de grote winkelstraat en ze maken je ijsje in de vorm van een bloem. Zelfs met een macaron als topping als je dit graag wilt. 😉

Het ijs wordt zonder toevoegingen gemaakt en is echt heel lekker. Ze hadden er ook veel smaken sorbet.

Praktisch

Rua de Santa Catarina 222, 4000-442 Porto
Ze zijn tot laat open dus je kan na je avondmaal zeker nog van een ijsje smullen. 😉

En, hebben jullie al honger? 🙂

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply