1 In happy life

Slow beauty bij Clothilde in Aalst

In de herfst opende de winkel ‘Clothilde’ zijn deuren in hartje Aalst. Ik ontdekte de winkel eigenlijk pas onlangs omdat ze een workshop organiseerden met natuurlijke beautyproducten. Als thirty-something die nooit make-up droeg was ik wel benieuwd om eens aan de slag te gaan en veel bij te leren. Perfect gepland zo net voor de feestdagen.

Van pop-up naar ‘echte’ winkel

Chloé en Dries, de zaakvoerders van Clothilde, wonnen in juni de wedstrijd ‘Win je winkel’. Ze mochten 5 maanden lang een pop-up openen in het centrum van Aalst. De winkel is gelegen in een geweldig pand in de Pieter Van Aelst Winkelgalerij en werd leuk en fris ingericht. Onlangs werd bekend gemaakt dat het niet enkel bij een pop-up blijft maar dat ze blijven bestaan. Superleuk nieuws natuurlijk!

Naast hun fysieke winkel kan je ook shoppen in hun webshop.

Respect voor de natuur

Bij Clothilde kan je terecht voor natuurlijke beauty producten en huidverzorging. Denk maar aan merken zoals SELF, Rainpharma, Egyptian Magic, … Zowel voor mannen, vrouwen als kinderen.

Naast beautyproducten vind je er ook heel wat duurzame accessoires zoals make-up pads (bye bye wegwerpbare watjes!), herbruikbare oorstokjes, natuurlijke kaarsen en geurstokjes, … Heel wat te ontdekken dus!

Ga zelf eens workshoppen

Ik volgde er een workshop met de producten van Ere Perez. De schoonheidsspecialiste van Swanjeer legde uit hoe je een natuurlijk look voor elke dag creërt. Natuurlijk als in niet opvallende look én als in natuurlijke producten zonder chemicaliën. Bovendien zijn de producten van Ere Perez ook vegan en worden ze dus niet getest op dieren.

Ik droeg tot voor kort echt nooit make-up en heb die avond dus superveel bijgeleerd. We mochten zelf aan de slag gaan en alle producten uitproberen zodat we konden zien wat het beste bij ons paste. Ik kocht er bv. ook een natuurlijke mascara die gemaakt is op basis van avocado. Het is de eerste mascara waarvan ik geen pikkende ogen heb! Ik dacht dat dat normaal was bij andere mascara’s, dat ze je ogen wat irriteerden. Niet dus. 😉

Ik heb een vrij gevoelige huid en reageerde goed op alle producten die we die avond testten. Chloé en Swanjeer gaven ook goeie tips.

Praktisch

Clothilde
Pieter van Aelst Gallerij 25, 9300 Aalst
Clothilde.be
Elke dag open van 10u tot 18u. Zondag gesloten.

Een aanrader om eens langs te gaan!

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Anja Van Hoof
    16/02/2020 at 16:18

    Bedankt voor de tip, ziet er een toffe winkel uit!

  • Leave a Reply