0 In happy life/ sport

Aan de slag met het boek ‘Power Boost’

Na mijn polsbreuk ben ik stilletjes aan terug beginnen sporten. Krachttraining heeft een hele tijd moeten wachten maar hardlopen en cardio kon wel terug.

Power Boost

Het boek ‘Power Boost’ van Claudia Van Avermaet sprak me direct aan omdat ze ook heel veel belang hecht aan een goede mindset. Geen stappenplan naar abs in 7 weken (van zo’n artikels of boeken krijg ik de creeps) maar naar een lichaam en mindset waar je je super bij voelt. ‘Van jezelf houden, dat is de basis voor je voeding, je beweging en je mind’. Zo wordt sporten ook geen verplichting maar iets waar je je 100% goed bij voelt. Je sport omdat je van je lichaam houdt en omdat het gezond voor je is.

Ik kreeg het boek toegestuurd en ben ermee aan de slag gegaan.

7 wekenplan

Het boek bestaat uit een 7 wekenplan waarbij je zowel een sportschema als voedingsplan krijgt. Ontbijt, lunch, avondeten, snacks worden per dag handig opgelijst samen met de workout en selfcare van de dag.

Recepten

De recepten zijn heerlijk, vullend en gezond. Denk aan powerbroodpudding, boerenbrood met spelt, granolakoekjes, watermeloen-aardbei gazpacho, vegetarische parelcouscous, frambozentaart, … Lekkere gerechten gemaakt met veel fruit en groenten, zaden en noten, … De recepten zijn niet allemaal vegetarisch maar als je toch vegetariër bent kan je het vlees of de vis wel makkelijk weglaten/vervangen. Ik heb het voedingsschema niet op de voet gevolgd maar heb er wel lekkere inspiratie uitgehaald.

Workouts

Bij de workouts staan 7 powerpunten centraal. Een powerpunt is een energiepunt in je lichaam dat je door oefeningen kunt trainen.

7 powerpunten

  1. Je volledige powerbody, alle powerpunten samen
  2. Je benen, heupen en bloedsomloop
  3. Je nieren, milt, lever en onderrug
  4. Je buik, navelpunt, spijsvertering
  5. Je longen, immuunsysteem, bloeddruk en ademhaling
  6. Je schouders, nek en rug
  7. Je brain, ogen en zenuwstelsel

De workouts worden uitgelegd aan de hand van foto’s. Je hebt ook steeds een warming-up en cool-down wat ik zeer belangrijk vind. Je kan de workouts gewoon thuis doen, je hoeft er niet voor naar de fitness te gaan. Naast de sport workouts heb je ook 7 mind workouts. Meditaties om even rustig te worden tijdens je drukke dag. Dit vond ik vooral leuk om te doen omdat het normaal gezien iets is waar ik geen tijd voor neem. Ik ga dit zeker vaker doen in de toekomst.

Ik vond het een heel tof boek om mee aan de slag te gaan omdat het zowel lekker gezond eten, sport en meditatie combineert! Een schema volgen motiveert ook echt om gezond te eten en te sporten.
Ook ideaal nu de herfst voor de deur staat.

Ik kan je al vertellen dat Claudia Van Avermaet in het najaar een nieuw boek uitbrengt ‘Mijn Powerplanner’ waarbij je zelf je individuele ervaringen met de workouts kan noteren en je persoonlijk 7 wekenplan kan ontwikkelen.

Power Boost
Claudia Van Avermaet
Uitgeverij Lannoo
24,99 euro

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply