0 In happy life/ sport

Een high performance sportbh: waar op letten?

Een goede sportbh is zó belangrijk om te sporten. Toch zie ik veel beginnende sporters/lopers nog met een gewone bh trainen. Niet doen! Echt! Of sommigen dragen een gewone bh onder een sportbh. Ik vermoed dat dit is omdat ze niet willen ‘platgedrukt’ worden. Gelukkig bestaan er ondertussen al wat meer vrouwelijke sportbh’s. Jeuj!

IMG_2488
Wanneer je gaat hardlopen of high intensity workouts doet kies je het best voor een high performance sportbh. Eentje die alles op z’n plaats houdt en je perfect ondersteunt. Als je mountain climbers doet of interval gaat lopen wil je toch niet dat alles begint rond te zwieren, right? 😉

Tips bij het kopen van een sportbh

  • Als je je eerste sportbh koopt, pas dan zeker verschillende maten en modellen. Zo voel je direct welke het best bij jou past. Maak wat draaiende bewegingen en spring eens op en neer in het paskotje zodat je voelt of de bandjes nergens snijden en de cupmaat goed is.
  • Let erop dat de bh je goed ondersteunt. Een low performance sportbh zal je bv. voldoende ondersteunen bij yoga maar zeker niet tijdens een high intensity workout of hardlooprondje. Vaak staat dit aangegeven op het kaartje.
  • Kies voor ademend materiaal zodat je niet direct met een klamme sportbh zit tijdens een intensieve workout.
  • Kies een leuk kleurtje. Niets motiverender dan mooie sportkledij. 😉

Kalenji Sportance sportbh

Tot voor kort koos ik altijd sportbh’s zonder padding voor high intensity workouts. Decathlon vroeg mij om de nieuwe Sportance sportbh van Kalenji te testen en ik ben aangenaam verrast!

  • De sportbh zit perfect van maat. Je kan namelijk tussen verschillende cupmaten kiezen bij deze bh en je kan de rug perfect aanpassen. Bij andere sportbh’s zit ik vaak net tussen een small en medium, waardoor het niet makkelijk is om een goedpassende sportbh te vinden.
  • De sportbh is goed ademend door de ventilerende gaatjes in de cups.  Hierdoor is hij niet te klam na een goede workout. Door de rugsluiting kan je de sportbh ook makkelijk uittrekken. Handig!
  • De padding zorgt ervoor dat er niets te zien is wanneer het koud is maar geeft geen overdreven pushup gevoel. Super vind ik dat!
  • De bh bestaat in verschillende leuke kleurencombinaties. Ook leuk om onder een diepuitgesneden sporttop aan te trekken.
  • Normaal haal ik de pads uit een sportbh om deze te wassen, omdat ze vaak vervormd worden in de wasmachine. De pads zelf was ik dan met de hand. Bij deze sportbh is dit niet mogelijk maar na enkele wasjes ziet de bh er nog steeds goed uit.

Zeer tevreden ben ik van deze sportbh!

Liefs,

Sarah

IMG_2504 IMG_2505 IMG_2508

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply