0 In happy life/ sport

‘Move your bike’ challenge

Deze blogpost bevat een gekregen product.

Ik hou wel van een challenge waarbij je wordt uitgedaagd om een maand lang je beste beentje voor te zetten. Ideaal om goede gewoontes te creëren.

Decathlon organiseert deze maand de ‘Move your bike’ challenge. Hierbij willen ze iedereen aanzetten om vaker de fiets te nemen. Naar het station, de winkel, het werk, … Ze willen hierbij de kaap van 100.000 km bereiken voor 16 oktober. Oftewel 2.5 keer rond de aarde, 6700 fietsuren en 25.4 ton minder CO²-uitstoot.

Ik deed een poll op mijn Instagram stories waarbij ik vroeg of men met de auto of met de fiets naar het station reed. En maar liefst 88% gaat met de fiets! Waw!

Ga je graag mee de uitdaging aan? Het is heel simpel!

  1. Download de app ‘Decathlon coach’ op je GSM
  2. Start een ‘vrije sessie’ en selecteer ‘fiets’
  3. Na je fietsrit vul je de tag “MYB” in. Zo worden jouw kilometers automatisch aan de teller toegevoegd.
  4. Klaar! 🙂

De app trackt trouwens ook offline je fietsrit. Handig voor wanneer je niet meer zoveel data hebt. 😉 (been there, done that). Dan kan je achteraf je sessie synchroniseren.

Hybride fiets

Sinds ik de challenge ontdekt heb trek ik er regelmatig op uit met mijn nieuwe fiets. Ik woon vlakbij de Dender in Erembodegem waar je dus zalig kan fietsen aan het water. Zonde om het niet te doen!

Ik was al een hele tijd op zoek naar een nieuwe fiets maar bleef twijfelen, zoals je hier kon lezen. Ik had een grote damesfiets waar ik eigenlijk nooit zo graag mee fietste. Wel handig om boodschappen mee te doen natuurlijk.

Ik kreeg een cadeaubon van Decathlon en besloot om bij te leggen en een nieuwe fiets te kopen. Eindelijk gedaan met twijfelen! Ik koos voor een hybride fiets zonder bagagerek en spatborden. Een hele simpele fiets met slechts 6 versnellingen maar hij rijdt echt zalig! Wat een plezier om een fietstochtje aan de Dender te maken.

Helpen jullie mee om de kaap van 100.000 km te behalen?

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply