3 In happy life

10 tips om op een simpele manier geld te besparen

Nu we ons droomhuis hebben gekocht probeer ik hier en daar wat te besparen. Geen grote  sommen maar je kan op een simpele manier heel wat kleine bedragen uitsparen. En op het einde heb je een mooie som uitgespaard.

Foto

Tips

 1. Vooraleer je iets nieuw koopt, check zeker eens op 2dehands.be. Er staan vaak miskopen op die nog splinternieuw zijn en toch veel goedkoper dan in de winkel.
 2. Check ook de verkoopgroepjes op Facebook. Je kan hier ook zelf spullen verkopen aan mensen uit je buurt. Ik ben momenteel bezig met een grote opruimactie en heb al heel wat spulletjes verkocht. Telkens voor kleine bedragen maar op het einde heb je een mooie som!
 3. Denk ook aan de weggeefgroepen. Je kan soms niet geloven wat ze daar weggeven. Ik heb er al leuke spullen kunnen krijgen en bv. ook  spullen voor DIY projectjes.
 4. Voor werktuigen kan je eerst eens bij vrienden navragen of je het van hen kan lenen. Of denk ook aan Peerby. Ik geloof zeer sterk in een deeleconomie.
 5. Check of je een kortingscode kan vinden vooraleer je online shopt. Ik doe dit telkens bij een bestelling bij bv. Zalando.
 6. Ben je een plantenliefhebber? Je kan makkelijk stekjes nemen van grote planten of adopteer een plant. Zo heb ik via een online plantenasiel uit de buurt al een heleboel plantjes kunnen adopteren. In de weggeefwinkel vind je vaak  bloempotten. Ik heb er zelfs al enkele vintage exemplaren kunnen vinden. 🙂
 7. Koop je groenten en fruit bij de boer of op de markt. Echt dit komt zoveel goedkoper uit!
 8. Vergeet zeker de kringwinkel en rommelmarkten niet. Kledij vind je ook heel goedkoop hier en vaak nog in nieuwstaat.
 9. Ken je het Facebookgroepje ‘The moneyologists‘ al? Het zijn echte couponverzamelaars en sparen soms grote bedragen uit op hun boodschappen. Ze geven tips hoe je zelf aan de slag kan gaan en waar er goede aanbiedingen zijn. Ik moet er mij zelf nog in verdiepen maar zie dit wel zitten. 😉
 10. Ga je vaak op reis via Airbnb? Deel dan zeker je persoonlijke code met je vrienden. Wanneer zij hun eerste vakantie boeken ontvang jij een korting op je volgende reis.

Hebben jullie nog tips voor mij?

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Carolien - On a Healthy Adventure
  22/05/2017 at 06:50

  Dat online plantenasiel kende ik nog niet! Ik hou het in de gaten, want wil wel nog wat meer plantjes voor op kantoor. Goede tip 🙂
  Benieuwd naar ‘The moneyologists‘. Ik dacht niet dat je hierzoveel geld zou uitsparen. Ik bekijk tegenwoordig wel folders via de PromoPromo of MyShopi app. Dan kan ik bij goede promoties inplannen om de eerste dag langs te gaan.

  • Reply
   Sarah
   01/06/2017 at 07:04

   Dat zou ik ook wat meer moeten doen met die apps! Goeie tip! Proficiat met je eerste geadopteerd plantje! 🙂

 • Reply
  Kim
  22/11/2018 at 13:24

  Super tips! ik gebruik zelf sindskort veel Spydeals voor kortings tips en aanbiedingen!

 • Leave a Reply