In happy life

De Vlaamse Ardennen – het Wandelwalhalla dichtbij huis

In mijn verjaardagsweekend werd ik uitgenodigd om de Vlaamse Ardennen te ontdekken. Iedereen weet dat ik van natuur en wandelen hou, samen met Mica, dus ik ging er met 100% goesting op in. Ik moet bekennen dat ik niet goed wist waar die Vlaamse Ardennen nu eigenlijk lagen en ging aan het googlen. Bleek dat het totaal niet ver rijden was en dat het bekend stond om zijn fiets-en wandelroutes. Ik was zéér benieuwd.

B&B Enjoy Today

Vrijdagavond vertrokken we na mijn verjaardagsetentje met de familie, richting Oudenaarde. We verbleven in de B&B ‘Enjoy Today’. We werden superhartelijk ontvangen door de eigenaars en rondgeleid in de B&B. De B&B is een prachtige hoeve met alle luxe. De kamers zijn modern ingericht en ook honden zijn er welkom. Ze hebben zelf een grote mooi Witte herder die Snow heet. Mica was op slag verliefd. 🙂 De B&B is rustig gelegen en heeft een mooie grote tuin met terras. Echt genieten. Er stond zelfs een frambozenstruikje waar je van mocht snoepen. 🙂

Zaterdagochtend stond ik goed uitgeslapen op en vertrok ik met Mica om een tourtje te gaan lopen. Ik hou ervan om de buurt al lopend te verkennen omdat je zo direct veel meer van de omgeving ziet. De eigenaar zei dat hij zelf vaak in de buurt ging lopen en had mij aangeraden om langs het water te gaan lopen. Wanneer je aan de B&B naar links gaat en de grote baan oversteekt kom je direct in de velden en na enkele minuutjes aan het water. Echt zalig genieten! ‘S ochtendsvroeg kwam ik er helemaal niemand tegen. Gewoon Mica, ik, de natuur, enkele reigers en eenden en wat voorbijvarende boten. Zalig!

Vlaamse Ardennen
Vlaamse Ardennen
IMG_2931

Na een half uurtje lopen gingen we terug naar de B&B voor een deugddoende douche en daarna besloot ik nog even de Koppenberg te verkennen voor het ontbijt. Die ligt nl. maar op 150 m van de B&B. Mica en ik gingen helemaal tot boven. Fjoew, wat een beklimming! Zelfs te voet was het vermoeiend! We waren klaar voor een heerlijk ontbijt. 🙂

IMG_3006

Mijn vriend en ik werden verwend met een lekkere zelfgemaakte smoothie, ontbijtkoeken, yoghurtjes, … Een lekker ontbijtje met alles erop en eraan. Daarna was het tijd om de Vlaamse Ardennen te ontdekken! De B&B is een ideale uitvalsbasis hiervoor omdat er allerlei bossen in de buurt zijn of enkele kilometers verder. We kregen zoveel plannetjes en informatie mee dat we niet meer wisten wat te kiezen. Er waren bossen, velden, valleien, … in de buurt. Té veel om op 1 dag te doen.

We kozen ervoor om ‘s morgens het Koppenbergbos in Oudenaarde te verkennen en in de namiddag naar het Muziekbos in Ronse te gaan.

IMG_3033

Koppenbergbos

Het Koppenbergbos was een heerlijk rustig bos. We kwamen er niemand anders tegen. Ik hou daar echt van! Heerlijke natuur en rondom ook veel velden en mooie uitzichten. Super! We deden een wandeling van ongeveer 2 uur en gingen dan uitchecken in de B&B. Met de auto reden we naar Ronse waar we lekker gingen lunchen bij brasserie ‘Chopin’ op het gezellige marktje. ‘Chopin’ is een goede keuze omdat ze een hele dag door eten serveren. Je moet je dus geen zorgen maken als je wandeling wat uitloopt. 😉 Ze hebben ook enkele kaasgerechtjes op het menu dus je kan er als vegetariër ook terecht. 🙂 Je bent er trouwens ook met honden welkom dus dat is altijd fijn meegenomen. 🙂

Vlaamse Ardennen Vlaamse Ardennen
IMG_3159

Muziekbos

Na de lekkere lunch trokken we naar het Muziekbos in Ronse. Een heel mooi bos met veel groen en hoge bomen. De naam van het bos heeft eigenlijk niets met muziek te maken. De ‘muz’ verwijst naar het Keltische ‘moeras’. Je kan er verschillende wandelroutes volgen in én rond het bos. Er zijn ook leuke speelzones dus ook echt aan te raden met kinderen. Het bos was wat drukker dan het Koppenbergbos maar nog altijd heel fijn vertoeven.

Het was een warme dag dus keken we uit naar een fris drankje. Daarvoor konden we terecht bij Bistro ‘Boekzitting‘ dat vlakbij het bos gelegen is.

Vlaamse Ardennen
IMG_3148
IMG_3151
IMG_3184

Na nog eens 2 uur wandelen was onze pijp uit en vertrokken we terug naar huis. Nog geen uurtje later waren we al terug thuis. Echt wat een leuke ontdekking! Zoveel wandelplezier en zo dichtbij. We gaan zeker nog eens terug! 🙂

Hebben jullie de Vlaamse Ardennen al ontdekt? Waar zijn jullie gaan wandelen?

Liefs,

Sarah

You Might Also Like