0 In happy life

Wat ik lees deze zomer

Huis vol leugens – Nicci French

Vorige maand kwam het laatste nieuwe boek van Nicci French uit. Ik ben een grote fan van de schrijvers. Ja, schrijverS want Nicci French is het pseudoniem voor het echtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen de boeken schrijven. Chapeau voor hen, samen boeken schrijven! Hoe begin je daar aan. 😉

Vorig jaar las ik de Frieda-Klein serie van de schrijvers. Een supergoede serie trouwens! Heb je ze nog niet gelezen? Doen! 🙂 Dit was het eerste boek dat ze uitbrachten na deze reeks.

Korte inhoud

De vijfenveertigjarige Neve leidt een ogenschijnlijk gelukkig leven, met haar echtgenoot en drie kinderen. Schijn bedriegt, want ze heeft een affaire met een getrouwde man. Ze spreken regelmatig af in zijn appartement in Londen. Op een dag krijgt Neve een berichtje dat ze naar het appartement moet komen en ze treft daar haar minnaar dood aan; zijn schedel is ingeslagen. In paniek begaat ze een grote fout: ze maakt de plaats delict schoon, zodat het lijkt alsof ze er nooit geweest is. Ze wil niet dat haar affaire aan het licht komt. Maar daarna heeft ze geen keus: ze moet blijven liegen. Tegen haar gezin, haar collega’s en haar vrienden. En dan blijkt dat iedereen wel iets te verbergen heeft…

Wat ik ervan vond

Ik vond het een goed boek maar raakte zelf niet zo betrokken als bij de Frieda Klein-reeks. Misschien moest ik terug wat wennen aan een ander personage. Het is een vrij dik boek (400 pagina’s) en leest wel supervlot. Zoals alle boeken van Nicci French.

Reeks: De zeven zussen – Lucinda Riley

Op Instagram vroeg ik voor onze vakantie naar Porto, achter boekentips. Ik kreeg verschillende keren de reeks van De Zeven Zussen aangeraden. Ik kende ze nog niet dus ging ik even opzoeken over wat deze reeks gaat. Het verhaal sprak mij aan en ik bestelde het boek om op vakantie te lezen.

Korte inhoud

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

Wat ik ervan vond

Ik vond het een heel goed boek! Het leest supervlot en ik was helemaal mee met het personage. Ik ben ondertussen in het tweede boek van de reeks begonnen en vind het ook weer heel goed.

Very Vintage – Julie Vrijens en Tim Mouling

Deze zomer werd het boek ‘Very Vintage’ uitgebracht. Er zijn maar heel weinig boeken over vintage dus ik keek er zeker naar uit. Het is een tof boek met interieurreportages waarin vintage de hoofdrol speelt. Ook hebben ze verschillende adressen geboekt met leuke vintage adressen.

Wat ik ervan vond

Op de blog van onze webshop ‘Nuniya’s Vintage Home’ heb ik er wat meer overgeschreven.

Kill it with kindness – Shahroo Izadi

Op de trein lees ik momenteel ‘Kill it with Kindness’ dat ik toegestuurd kreeg. De auteur, Shahroo Izadi, is een expert op gedragsverandering en helpt je met een stappenplan a.d.h.v. mindmaps om je gewoontes voor altijd te veranderen. En dit op een manier waarbij je lief bent voor jezelf.

Je wordt bewust van je gewoontes en leert hoe je die in je voordeel kunt laten werken. Het enige wat je nodig hebt, is de beslissing om jezelf toe te staan je goed te voelen.

Ik heb dit boek nog niet uit maar zal er zeker een review over schrijven want het onderwerp interesseert me zeker wel.

Hebben jullie nog boekentips? Mag van alle soorten zijn. 🙂

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply