0 In interieur

Inspiratie voor verlichting binnen een vintage interieur

Deze blogpost bevat gesponsorde inhoud.

Dat ons huis voornamelijk met vintage stukken is ingericht, is al lang geen geheim meer. Toch houden we er ook van om in ons interieur vintage te gaan combineren met nieuwe meubels, decoratie en verlichting.

Vintage verlichting schrikt sommige personen soms af omdat ze zich zorgen maken over de veiligheid van het apparaat. Je laat de bedrading best voor gebruik even nakijken. Zo zorg je het best voor een geaarde bedrading en veilige stekker. Je kan dit ook eventueel gewoon zelf doen. Dit is niet moeilijk maar het vergt wel wat kennis.

Gelukkig bestaat er nu ook veel nieuwe verlichting die perfect binnen een vintage interieur past.

Gezelligheid troef

Voor mij moet verlichting vooral gezelligheid uitstralen en mooi binnen je interieur passen, ook als de verlichting niet brandt. Ik hou ervan om drie verschillende looks te integreren binnen een vintage interieur:

Industriële lampen

Eén van deze stoere industriële vloerlampen brengt direct veel karakter in huis. Je kan voor een strakke zwarte lamp gaan, maar denk ook eens aan een vloerlamp met betonlook of eentje in messing. Deze combineren goed met de tafellampen met messing look. Zo creëer je direct een gezellige sfeer in je interieur.

1. Industriële vloerlamp betonlook 2. Tafellamp Marley 3. Grote indstriële vloerlamp
4. Zwarte driepoot 5. Tafellamp Sigor 6. Tafellamp Marlay
7. Leeslamp met oud design 8. Vloerlamp driepoot
9. Zwarte booglamp

Houten verlichting

Binnen een vintage interieur is het leuk om ook met andere materialen en kleuren te spelen. Vaak zijn vintage meubels aan de donkere kant waardoor ik ze zelf graag combineer met een lichtere houtsoort. Denk maar aan ons zelfgemaakt tv-meubel.

Ook rotan is weer helemaal in zowel in meubels, deco als verlichting. Het geeft ook een hele gezellige toets aan je interieur.

1. Tafellamp zwart & hout 2. Robuuste vloerlamp 3. Houten lantaarn tafellamp
4. Tafellamp houten blok 5. Industriële vloerlamp 6. Tafellamp houten balk

Draadlampen

Naast industriële lampen en houten verlichting kan je ook een leuke sfeer creëren met draadlampen. Ze bestaan in allerlei maten en vormen, zowel in vloerlampen, hanglampen als tafellampen. Ook hier kan je weer voor stoer zwart gaan maar ik hou er ook van om een gouden toets te integreren in ons interieur.

1. Kleine vloerlamp 2. Lantaarn tafellamp Gruaro 3. Metalen kooi vloerlamp brons
4. Scandinavische zwarte vloerlamp 5. Trendy vloerlamp Gruaro 6. Kleine draadtafellamp
7. Kleine draadtafellamp mat zwart

Tips

  • Wees niet bang om verschillende stijlen te combineren. Een combinatie van verschillende stijlen maakt jouw interieur uniek en creëert een gezellige sfeer.
  • Denk vooral ook zeker na over waarvoor de lamp zal gaan dienen. Ga je de lamp als sfeerlicht gebruiken, leeslamp, of dient deze als extra verlichting in de ruimte? Niks irritanter dan een leeslamp die uiteindelijk niet op de juiste positie hangt waardoor je te weinig licht krijgt.
  • Ga zeker ook na of je voldoende plaats hebt om de lamp te plaatsen. Meet het bijvoorbeeld al eens na. Wij kochten in ons vorig huis eens een booglamp die ZO gigantisch was, dat we ze direct terug hebben weggedaan. Er was écht geen plaats voor in onze woonkamer.
  • Durf! 🙂

Hopelijk heb ik jullie op deze manier van inspiratie kunnen voorzien want in de lente kriebelt het bij mij toch altijd wat om iets in huis te veranderen. 🙂

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply