2 In interieur

Ons vintage huis: de keuken

Deze blogpost bevat een gesponsorde link.

Vorige week gaf ik jullie een kijkje in onze woonkamer. Deze week is de keuken aan de beurt.

Een landelijke keuken?

De keuken werd geïnstalleerd door de vorige eigenaars. Ze heeft daardoor ook een meer landelijke look. Niet helemaal mijn ding maar ik vind het wel bij ons huis passen. En eigenlijk is het echt wel een zalige keuken. Ruim, veel opbergruimte en een groot keukenblad. Als ik zelf een keuken zou gekozen hebben zou ik voor een heel modern kookeiland gegaan zijn zoals één van deze mooie kookeilanden.

De witte dubbele gootsteen vind ik super! (Maar jammer genoeg niet zo handig te kuisen ;-))

Er komt heel veel licht binnen in de keuken door het schuifraam naar het terras en door de koepel.

Een droomfornuis

Ik zou zelf nooit voor een gasfornuis gekozen hebben omdat ik het zo gewend was om op een gewone kookplaat te koken maar vanaf dag één was ik verkocht! Wat een zalig fornuis! Er is ook een grote oven bij wat ik echt een voordeel vind. We gebruiken de oven echt heel vaak omdat we vaak verschillende groenten roosteren, zoete aardappel, kikkererwten, … Handig als je dan wat plaats hebt.

Vintage Brabantia en verzameling Arcopal

Op rommelmarkten en in de kringwinkel heb ik een hele tijd vintage Brabantia spullen gezocht. Zoals de broodtrommel en de blikken waar we koffie en thee in bewaren.

Op het (nieuw) metalen tomadorekje staat mijn verzameling vintage appelpotten waar ik lekkers in bewaar voor het ontbijt en een deel van mijn Arcopal Lotus verzameling. Deze verzamel ik nog steeds. Mijn hart maakt elke keer een sprongetje als ik een tas, bord of dergelijke vind in de kringwinkel of op een rommelmarkt.

Nieuw en oud

De keukentafel komt van bij IKEA en de oranje vintage stoelen vond ik op 2dehands.be. Tja, I love orange blijkbaar. 😉 De hanglamp boven de keukentafel vonden we tweedehands voor 2 euro. Het oprolsysteem werkt zelfs nog altijd. Je kan de lamp naar boven en beneden bewegen. 😀 De hanglampen boven het keukeneiland zijn nieuw en komen van bij Brico Plan-It.

Momenteel is het nog te vroeg om bloemen te kopen bij de bioboer dus vrolijk ik de tafel maar wat op met clementines. 😉

Wat zou ik veranderen?

Als ik zelf een keuken zou gekozen hebben zou ik voor een moderne keuken gegaan zijn. Klinkt misschien wat raar omdat we zoveel van vintage houden maar qua keuken vind ik een moderne witte keuken nog altijd het mooist.

Ik zou de ruimte tussen de bovenkasten en het werkblad ook groter gemaakt hebben want het is moeilijk om een keukenrobot of blender te gebruiken.

Ook zou ik stopcontacten geïnstalleerd hebben in het keukeneiland. Momenteel hebben we enkel stopcontacten op het kleine werkblad en dat vind ik toch niet zo handig wanneer ik een keukenrobot gebruik.

Zijn er zaken die jullie zouden veranderen aan jullie keuken?

Liefs,

Sarah

Deze blogpost kwam tot stand i.s.m. Chef!keukens.

        

Hier vind je de vorige interieurpost over ons vintage huis: de woonkamer.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anja VH
  26/02/2019 at 17:34

  Mooie en gezellige keuken! De vintage toets past er mooi bij!

  • Reply
   Sarah
   27/02/2019 at 20:10

   Dankjewel voor het mooi compliment! Zo hebben we er toch wat onze eigen toets aan gegeven.

  Leave a Reply