5 In interieur

Review: Botanical Style – Selina Lake

IMG_5651
Ik kreeg het boek ‘Botanical Style’ van Selina Lake opgestuurd. Een boek dat 100% bij mij past. Vol vintage inspiratie en heel veel groen. Love it!

Planten in de kijker

Het boek bestaat uit 6 stijlen: ‘botanische inspiratie’, ‘botanische vintage’, ‘botanische boho’, ‘industrieel botanisch’, ‘tropisch botanisch’ en ‘natuurlijk botanisch’. Voor ieder wat wils dus. Jullie zullen alvast geraden hebben dat ‘botanische vintage’ mijn favoriete stijl is. 😉 Maar ook uit de andere stijlen heb ik heel wat inspiratie gehaald.

Vintage inspiratie

Uit het boek haalde ik heel wat inspiratie om vintage te gaan combineren met meubels die we zelf in een kleurtje hebben gezet. Ik ben ook uit mijn comfort zone gestapt en heb verschillende materialen met elkaar gecombineerd. Zo had ik vroeger allemaal bloempotten in dezelfde stijl maar ben deze nu gaan combineren met terracotta potten, bloempotten uit de kringwinkel en ook rieten manden. Ze staan heel leuk zo bij elkaar. Een urban jungle past perfect bij de oude elementen in ons huis, de mooie authentieke tegels en brengt een fijne sfeer in huis. Ik hou ervan!
We haalden ook een oude botanische kaart in huis, een heleboel cactussen en hebben nu altijd bloemen staan.

Do It Yourself interieur

Selina deelt in het boek ook verschillende toffe DIY’s als eyecatcher in je interieur. Denk aan bloemenplaten uit oude boeken die ze omhoog hangt met houten kleerhangers, planten in oude gloeilampen, een zelfbedrukt kussen met plantenprint, … Ik ga zeker nog wat DIY’s maken uit dit boek. 🙂

Ze geeft ook stylingtips en ideeën om een tafel mooi aan te kleden voor een etentje. Die ga ik zeker onthouden voor wanneer we een feestje geven.

Dit boek is een echte aanrader voor wie van planten houdt én vintage inspiratie wilt opdoen.

In deze blogpost deel ik wat detailfoto’s. Binnenkort deel ik meer van ons interieur. We hebben deze week een weekje verlof en zijn volop bezig met inrichten. 🙂

Praktisch

Botanical Style
Auteur: Selina Lake
Uitgeverij: Terra
O.a. hier verkrijgbaar.

IMG_0832 IMG_0834 IMG_0839 IMG_0853 IMG_0857 IMG_0862 IMG_0864 IMG_0876 IMG_0888 IMG_0892
IMG_0898 IMG_0900 IMG_0901 IMG_0902

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  gerhilde maakt
  12/09/2017 at 06:30

  Dat lijkt me ook echt een boek voor mij! Ik verzamelde intussen al veel cactussen en vetplanten, maar er zijn nog maar een paar kamers gerenoveerd dus die staan nog zielig in de living, naast de stelling en tussen al het werkgerief.
  Mijn vriend heeft nog altijd liefst allemaal dezelfde bloempotten en dat ga ik er niet onmiddellijk uit krijgen, vrees ik. JAmmer eigenlijk, want verschillende potten zijn net veel gezelliger.

  • Reply
   Sarah
   12/09/2017 at 19:30

   Oh gaat supertof zijn als je al je planten terug een plaatsje kan geven! 🙂 Ja, verschillende bloempotten zijn echt gezellig hé. Misschien moet je beetje bij beetje wat andere bloempotten binnen brengen en valt het zo niet op. 😉

 • Reply
  Katrien
  12/09/2017 at 08:47

  Mooi boek! Helaas lijken planten altijd dood te gaan bij mij .. 🙁

  • Reply
   Sarah
   12/09/2017 at 19:28

   Ooh wat jammer! Ik had dat ook wel in het begin… Ik zou voor vetplantjes en cactussen gaan. En weinig water geven. 🙂

   • Reply
    Katrien
    13/09/2017 at 17:13

    Ik hou het in m’n achterhoofd 🙂

  Leave a Reply