5 In Persoonlijk

En toen werd er ingebroken

Nog geen uurtje waren we weg vrijdagavond rond 19u. We kwamen thuis en hoorden Mica boven blaffen. ‘Huh, wat raar, hebben we haar per ongeluk in een kamer ingesloten toen we vertrokken? Nee toch?’ De terrasdeur stond open, ‘oh nee, hebben we deze per ongeluk laten openstaan?’ Mijn vriend roept van boven ‘ben je op zolder geweest, de deur staat open’. Toen werd het duidelijk, ingebroken. De deur geforceerd maar niet kapot. MacBook weg, IPad van 1 week oud weg, horloge, sneakers, … Ze doorzochten alle kamers, sloten Mica op, graaiden een Ikeazak mee en begonnen deze te vullen. We waren nog geen uurtje weg en denken dat we ze betrapt hebben. Het gordijn was opengeschoven en voetsporen tot aan het raam van het toilet boven. Ze hebben ons waarschijnlijk zien aankomen toen we onze auto op straat parkeerden. De politie deed er lang over. Meer dan 20 minuten. De vogel was al lang gaan vliegen.

We zagen de voetsporen in de sneeuw. Hoe ze gekomen zijn en hoe ze weer gevlucht zijn. We zijn eens gaan rondvragen in de buurt en blijkbaar filmen er 2 buren. Hopelijk komt daar iets uit maar zelfs als we beelden hebben is de kans nog altijd klein dat we onze spullen recupereren. Mijn MacBook met al mijn foto’s vind ik echt het ergste. Weer een lesje geleerd dat ik alles moet opslaan in de Cloud. Hopelijk krijgen de inbrekers hun lesje ook nog. Hashtag karma enzo.

Vrijdag dacht ik dat het mij niet zoveel deed. Het was gebeurd, Mica was veilig, niet echt iets kapot, … Maar vanaf zaterdag werd ik zooooo kwaad. Vreemde mensen die ons huis binnenkwamen, alles doorzochten, MICA OPSLOTEN, grrrrr, het maakt mij zo kwaad! Ondertussen heb ik er ook nachtmerries van dat ze ‘s nachts terug in huis zijn. Hopelijk stoppen die nachtmerries weer snel. Jammer genoeg is een inbraak iets dat veel mensen ooit wel eens meemaken in hun leven. Ben gewoon zo blij dat Mica niks heeft! Ik hoorde al verhalen dat een hond geslagen en verdoofd werd en heel zijn leven doof was als gevolg, of honden die ontsnappen/buiten gezet worden bij een inbraak en overreden worden/nooit meer teruggevonden worden. Je ziet dat Mica ook wel wat van slag is maar verder is ze ok. Oef!

Maandag alle paperassen voor de verzekering in orde brengen. Tip: kijk eens bij je brandverzekering na of je ook diefstalverzekering hebt. Ik was hier dus vrijdagavond niet zeker van maar de verzekeraar kon het me zaterdagochtend bevestigen. Oef! Hou al je facturen/serienummers bij van dure aankopen en neem een foto. Zo kan je het makkelijk aantonen bij de verzekeraar.

Nu mij snel klaarmaken want ik ga naar het Simplify Event in Ternat. Dat zal mijn gedachten wat verzetten.

Fijne zondag!

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  gerhilde maakt
  12/02/2017 at 09:32

  Dat moet schrikken zijn. Bah! Bij ons op kot hebben ze ook ooit ingebroken. Twee laptops weg en een mountainbike, maar ik vond het gevoel van ‘ze hebben in mijn huis gezeten’ veel erger. Toch heb ik blijkbaar mijn lesje nog niet geleerd, want je tips pas ik eigenlijk nog niet toe (toen was er ook nog lang geen sprake van een cloud 🙂 ).

 • Reply
  Josefien De Bock
  12/02/2017 at 11:57

  Wat vreselijk! Hopelijk ben je al wat bekomen en geraken alle paperassen snel in orde.
  Dikke knuffel en geniet maar lekker van je zondag!
  Xxx

 • Reply
  Davina
  13/02/2017 at 17:35

  Oh wat erg! Ik snap de kwaadheid volledig.

 • Reply
  Marie
  05/03/2017 at 10:07

  Ze hebben nooit veel tijd nodig he … Ik maakte het jammer genoeg ook al een paar keer mee, waarvan 1 keer dat ik alleen thuis was en me heb moeten opsluiten in mijn kamer om veilig te zijn. Verschrikkelijk! Of je nu in contact komt met de inbrekers of niet, dat gevoel dat er vreemden in je huis geweest zijn is allesbehalve aangenaam. Hopelijk voel je je ondertussen al weer op je gemak thuis! En fingers crossed voor karma!

  • Reply
   Sarah
   09/03/2017 at 09:37

   Oh nee, zo verschrikkelijk! Kan ik me echt niet voorstellen. 🙁 Ik slaap veel slechter nu. Bij elk geluid word ik wakker, zucht! Hopelijk slijt het wat… Inderdaad, laat die karma maar komen!

  Leave a Reply