0 In reizen

Wat te doen in Valencia

In mijn vorige blosposts vond je al mijn favorieten om lekker vegetarisch te eten en om vintage kledij te shoppen in Valencia. Maar je kan er natuurlijk nog veel meer leuke dingen doen!

Mijn aanraders

Huur een fiets

Wij huurden voor de hele week een fiets bij Bikes4People en waren er supertevreden over! De fietsen waren vrij nieuw en we hebben er geen problemen mee gehad. Je kreeg er ook 2 stevige sloten bij zodat we ze ‘s nachts gewoon buiten konden laten staan omdat we geen opbergmogelijkheid hadden in onze Airbnb. We betaalden 38 euro per fiets voor 6 dagen. Aanrader!

Bikes4People, Plaça de Mossén Sorell 6

Fiets door het Turia park naar La Ciudad de las Artes Y las Ciencas

Eenmaal je voorzien bent met een fiets zijn de mogelijkheden eindeloos. Het Turia park is een kilometerslang park waar je heerlijk kan fietsen, genieten van de schaduw, gaan lopen, … Als je het park doorfietst kom je uiteindelijk bij de moderne gebouwen van La Ciudad de las Artes. Mooi om te zien! Je hebt er ook het immens aquarium maar die bezocht ik niet. Ik heb het niet zo voor opgesloten dieren. Ik hoorde zelfs van iemand dat er pinguïns zitten die nooit het daglicht zien… Heel zielig.
Maar de gebouwen op zich vind ik wel een bezoekje waard.

Ciudad de las Artes Y las Ciencas, Av. del Professor López Piñero 7

Koop groenten en fruit op een overdekte markt

Koop heerlijke groenten en fruit op 1 van de overdekte markten. Ze hebben er airco dus je kan er ook even lekker verfrissen. 😉 Je hebt er bv. de Mercado Central of de Mercado in de wijk Ruzafa. Je kan ze elke dag behalve zondag bezoeken tussen 7u en 15u.

Mercado Central: Plaça de la Ciutat de Bruges, Mercado de Ruzafa: Plaça del Baró de Cortés

Bezoek de wijken buiten het centrum

Het leuke aan een fiets huren is dat je ook dingen buiten het centrum kan doen zonder dat je hiervoor het openbaar vervoer moet nemen. Zo kom je op plaatsen die je op voorhand niet had gepland. We kwamen terecht in de wijk Cabanyal. Het is een vroegere visserswijk. Je vindt er veel kleine huisjes met erg mooie tegels. Ook vervallen panden zie je hier. Mooi om foto’s te nemen.

Ga street art spotten

Je kan echt enorm veel street art spotten in Valencia. Je hoeft er zelfs geen specifieke plaatsen voor op te zoeken. Als je wat rondloopt in de kleine straten kom je er sowieso tegen. In de wijk ‘El Carmen’ vind je mooie grote stukken.

Geniet van de schaduw in de botanische tuin

Heb je het even gehad met de hitte en ben je op zoek naar schaduw? Dan is de botanische tuin een aanrader. Je kan er genieten van Monstera’s, gigantische cactussen, een stukje moestuin, … En probeer de katjes eens te tellen. Ze liggen er met tientallen te snoozen in de schaduw.

Calle Quart 80, open van 10u-21u in het hoogseizoen, 2.5€/p.p.

Zo, dit waren al mijn tips voor een leuke vakantie in Valencia. Hopelijk kunnen jullie er ook van genieten! Laat me zeker weten mochten jullie ook een citytrip naar Valencia plannen! 🙂

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply