0 In vintage

Ons vintage huis: de woonkamer

Ons ‘nieuw’ huis

Ondertussen wonen we al meer dan 1.5 jaar in ons nieuw huis. De tijd vliegt! Ik gaf jullie al een kijkje in onze hall en slaapkamer en zal de komende weken onze andere kamers ook even tonen. 🙂

Achteraan ons rijhuis bevindt zich de woonkamer waar je een zicht hebt op de tuin. Dit vind ik zoveel leuker dan in ons vorig huis want daar lag dag de tuin wat lager waardoor je er weinig zicht op had.
Er komt ook veel licht binnen in deze ruimte, wat ik echt ge-wel-dig vind! De planten doen het dus ook goed, ze genieten echt van het zonnetje. 😉

De droomkast die niet paste

De ruimte hebben we ingericht met veel vintagestukken. Het begon allemaal met de kast. Dit was écht mijn droomkast en spotte ik op 2dehands.be toen we onze verhuis planden. De kast was gereserveerd voor iemand anders maar ik vroeg toch aan de verkoper om mij op de hoogte te houden indien de verkoop niet door zou gaan. Uiteindelijk zag de vorige geïnteresseerde na enkele weken af van de aankoop en was de kast voor ons! Zo blij dat ik was! 😀 We gingen de kast onmiddellijk ophalen en stockeerden ze even in ons vorig huis.

Op onze verhuisdag naar het nieuwe huis ontdekten we dat de kast niet paste waar we ze oorspronkelijk wouden plaatsen. Ze paste niet tussen de muur en de schouw! Balen! Uiteindelijk kwam de kast in de woonkamer te staan en viel alles op z’n plaats. 🙂 Zo gingen we verder met de inrichting.

Een combinatie van vintage en nieuw

De pauwenstoel in rotan vonden we bij de kringwinkel en ben er nog steeds verliefd op. Door deze stoel ben ik ook vaker riet en rotan gaan integreren in ons interieur. Ik vind het leuk om verschillende materialen te gaan combineren tot een mooie geheel.

De wereldkaart vonden we op een rommelmarkt in Aalst en hingen we boven de zetel.

De decoratie is zowel nieuw, vintage als 2dehands. Het bloempotje van Orla Kiely is nog altijd één van mijn favorietjes. Bijna alle andere bloempotten vond ik in de kringwinkel of op rommelmarkten. Ik heb er altijd enkele extra in huis voor mocht er weer onverwacht een plantje in mijn winkelmand terechtkomen. 😉

Ik heb blijkbaar ook wel een ding voor vogeltjes want op het Tomadorek kwamen er steeds meer zwaantjes te staan. Elke keer als ik er eentje tegenkom in de kringwinkel kan ik ‘m niet laten staan. Woeps. 😉
Boven de pauwenstoel hingen we een vintage zwaluwfamilie en onlangs vonden we nog 2 koperen kraanvogels.

Een gouden toets

De zonnespiegels vind ik nog altijd het pronkstuk in onze woonkamer. Ik hoop er nog enkele te vinden om de collectie verder aan te vullen.

Mijn vriend kwam op een dag thuis met een lamp van meer dan 1 meter hoog. Wow! Het is niet 100% mijn ding en de lamp heeft dan ook enkele maanden moeten wachten totdat ik er de perfecte plaats voor vond. Waar zet je ook zo’n grote lamp? 😀 De lampenkap is goud vanbinnen en geeft wel heel erg mooi licht waardoor het extra gezellig is ‘s avonds. En uiteindelijk vind ik ze er toch goed passen.

We waren al een tijdje op zoek naar een koperen ananas maar jammer genoeg vonden we er geen op rommelmarkten of 2dehands. Deze kocht is als kerstcadeau voor mijn vriend bij een vintagewinkel en hij was blij verrast. 🙂

Wat zou ik veranderen?

Als er iets is dat ik zou veranderen in het interieur, is het de zetel. Mica moet er nog maar naar kijken en hij hangt vol haar. Zucht! 🙂 Ook is het zo’n stof die precies nooit proper lijkt. Als je erover wrijft krijgt hij zo’n andere schijn. De zetel werd uitvoerig gestofzuigd voor de foto werd genomen maar toch lijkt hij niet proper. Ook zijn de zijkanten te hoog waardoor hij niet zo comfortabel ligt. Op termijn zullen we dus op zoek gaan naar een nieuwe zetel maar dit kan nog wel even duren.

De vloer die er al lag, is niet mijn ding. Deze loopt ook door naar de gang en keuken waar ik hem wel vind passen. Daarom vind ik het wat zonde om in de woonkamer een andere te leggen. Bij de zetel legden we een groot tapijt zodat de vloer wel wat gebroken wordt.

De muren kunnen op termijn een nieuw likje verf gebruiken. Misschien kies ik dan ook voor een iets wittere kleur want de kleur die momenteel op de muren staat oogt op foto’s te crèmeachtig vind ik.

Maar al bij al ben ik heel blij hoe deze ruimte uiteindelijk vorm heeft gekregen en vertoef ik er heel graag!

Liefs,

Sarah

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply