Granola, mmm. Wat een ontdekking! Vroeger at ik nooit ontbijt en nu is het mijn lievelingsmaaltijd van de dag. 🙂 Granola eet ik met yoghurt en fruit, als snoepje tussendoor, … Lekker genieten en gezond!
Ingrediënten
– 50 gram havermout
– een handje vol verschillende soorten noten (hazelnoten, walnoten, pecannoten, …)
– een mix van zaden en pitten
– rozijntjes (na de oven)
– gele jumbo rozijnen (na de oven)
– cranberries (na de oven)
– 1 tl kaneel
– 1 el kokosolie
– 3 à 4 el agave siroop of honing
Het maakt niet zoveel uit wat je erin doet. Ik gebruik meestal gewoon wat ik in huis heb. Zo kan je ook lekker afwisselen. Ik weeg het ook niet af. Je ziet zelf wel wanneer je genoeg noten/pitten/gedroogde vruchten hebt bij de havermout.
Bereiding
– Verwarm de oven alvast voor op 170 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.
– Hak de noten grof in kleinere stukjes
– Doe de havermout, noten, pitten & zaden in een grote kom en doe er de kaneel bij. De gedroogde vruchten doe je er pas na de oven bij. Anders verbranden deze en geven ze een bittere smaak.
– Verwarm de kokosolie (ik doe dit meestal in de microgolfoven) en doe er de agavesiroop (of honing) bij. Roer goed door.
– Meng de kokosolie met agavesiroop door het mengsel van havermout en noten. Zorg dat alles goed bedekt is anders verbrandt het snel in de oven.
– Verdeel de granola over een bakplaat en zet het in de oven. Bak het ongeveer 15 minuten in de oven totdat het een bruine kleur krijgt. Hou het wel goed in de gaten want elke oven is anders.
– Haal de granola uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat.
– Voeg de rozijnen en cranberries toe en bewaar het in een afgesloten pot.
Het idee voor granola vond ik hier.
Smakelijk!
No Comments