0 In happy life

Meet Nuniya

Jullie vroegen zich misschien af waarom mijn blog ‘Nuniya’ noemt. Wel… dit is Nuniya.

Een Pools hondje dat ik 1,5 jaar geleden heb geadopteerd. De stichting Vagabond Pets brengt om de +/- 6 weken enkele hondjes van Polen naar Nederland en België, om hen hier een nieuwe kans te geven. Nuniya heet nu Mica. Er waren blijkbaar 2 honden die Nuniya heetten in het asiel dus hebben ze haar naam veranderd naar Mica. Ik heb het pas enkele maanden nadat ik haar geadopteerd had ontdekt op een YouTube filmpje, dat ze oorspronkelijk Nuniya heette. Ben haar dan maar Mica blijven heten want anders zou het te verwarrend worden.

Mica is een hondje vol karakter, een echte Terriër. Aanvankelijk was ze bang van alles. Van mannen, stokken (er moet dus ooit iets gebeurd zijn, ocharme),  auto’s, fietsers, andere dieren, … Geleidelijk aan is het echt verbeterd. Momenteel is ze enkel nog bang van vrachtwagens die veel lawaai maken en valt ze nog uit naar dieren in de wei en andere honden die we tegenkomen op straat. Daarom probeer ik zoveel mogelijk samen met andere honden te gaan wandelen, zodat ze leert dat ze helemaal niet bang moet zijn. En daar begint ook verbetering in te komen!

Buitenshuis is ze soms wel een uitdaging, maar binnenshuis is ze zo lief! Aanhankelijk, altijd willen knuffelen, willen spelen, … Echt een schat van een hond. Ik zou haar niet meer kunnen missen!
Ik zou altijd een hond uit het asiel adopteren. Je voelt echt dat ze je zo dankbaar zijn.

Genoeg geschreven. We gaan een zonnige wandeling maken nu. 🙂 (we moeten ervan profiteren hé)

Vele groetjes,

Sarah en Nuniya

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply