Op Instagram zag ik regelmatig ‘zucchini pasta’ voorbij komen. Pasta van courgette? Ik was er direct benieuwd naar. De eerste keer dat we het maakten deden we dit met een dunschiller. Dan krijg je eerder tagliattele van courgette.
Op bol.com kocht ik de GEFU Spirelli – Spiraalsnijder. Echt een aanrader om spaghetti van groenten te maken! Zo maak je in een mum van tijd een heerlijk licht gerecht.
![]() |
Foto: bol.com |
Als we tomatensaus maken vriezen we deze in kleine potjes in. Bij dit gerecht hebben we een klein potje tomatensaus gemengd met Griekse yoghurt om het wat smeuïger te maken.
Wij eten vooral vegetarisch. Geen vlees en maar heel af en toe vis. De tofu in dit gerecht kan je natuurlijk ook door iets anders vervangen.
Spaghetti van courgette met tomatenyoghurtsaus
Ingrediënten
(voor 2 personen)
– 2 courgettes
– champignons
– ajuin
– selder
– 1 klein potje zelfgemaakte tomatensaus
– Griekse yoghurt
– tofu
Bereiding
– Fruit de ajuin aan
– Maak spaghetti van de courgette
– Doe de courgette, champignons en selder in een wokpan
– Snij de tofu in kleine stukjes, kruid, en doe deze bij de groenten
– Meng de tomatensaus met enkele eetlepels Griekse yoghurt en doe deze in de wokpan
– Alles goed mengen
– Geniet!
No Comments